Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lonely Planet:

Istra drugo turističko odredište za 2011. godinu u svijetu

istra
Tanja Božić
03.11.2010.
u 18:06

Na popisu prvih deset svjetskih regija poznati vodič za putovanja od naše Istre bolje je rangirao jedino egipatski Sinaj

Jedan od najpoznatijih svjetskih vodiča za putovanja Lonely Planet rangirao je Istru na visoko drugo mjesto među deset regija koje u 2011. svakako valja posjetiti. Bolje od Istre u izboru Lonely Planeta prošao je samo egipatski poluotok Sinaj, a potom se redaju otočje Marquesas u Južnom Pacifiku, Kapadokija u Turskoj, Westfjords na Islandu, Šetlandsko otočje u Škotskoj, Veliki koraljni greben u Australiji, zapadna obala SAD-a, Patagonija u Čileu te indonezijski otoci Gili. 

– Rezultat Lonely Planetova popisa za iduću godinu posljedica je mnogobrojnih anketa i ideja koje je taj vodič primio od svojih dopisnika, autora, udruga putnika, blogera te korisnika Tweetera. Njihove su prijedloge potom obradili turistički stručnjaci, a prema kriterijima posebnosti, uzbudljivosti, odnosu plaćenog-dobivenog i nečega posebnog što neko odredište ima. Ove godine naš izbor označava strast za otkrićima, koju, vjerujem, imaju i naši čitatelji. Ne čudi onda što smo izdvojili malo poznate, ali prelijepe kutke svijeta – kaže Tom Hall iz Lonely Planeta.

Ključne riječi

Komentara 6

AU
autoritet
10:51 04.11.2010.

Nema do Hrvatske

OB
-obrisani-
22:11 03.11.2010.

bravo Istro, zaista si posebna

ST
standup
01:36 04.11.2010.

Histria Terra Magica !!..jos´da nima onih \"uvoznih\" i prosvikanih politicára,..bili bi Prvi !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije