Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvorite usta

Isprobajte nastariji i najučinkovitiji način čišćenja organizma

Žena pije vodu
Foto: Thinkstock
15.07.2014.
u 18:00

Možete primijeniti jednodnevni post – kada u jednom danu, svakih 15 dana, ne uzimate hranu te pijete samo vodu

Post je jedan od najstarijih i najučinkovitijih načina čišćenja organizma.

Nekoć su ljudi svaki tjedan postili i na taj način uspjeli su očuvati svoju vitalnost, zdravlje i mladolikost. Naš metabolizam je stalno zaposlen, nikada se ne odmara. Postom metabolizam dobiva zasluženi odmor, a naše tijelo se čisti od nakupljenih toksina i nečistoća.

Kad postite, vaše tijelo će početi sagorijevati bolesne, oštećene i mrtve stanice u organizmu, a ubrzat će izgradnju novih, zdravih stanica.

Možete primijeniti jednodnevni post – kada u jednom danu, svakih 15 dana, ne uzimate hranu te pijete samo vodu; ili post od nekoliko dana (3-7 dana), ako vam je potrebno snažnije čišćenje organizma, kada možete uz vodu konzumirati i prirodne sokove od voća i povrća te se svakako za vrijeme trajanja posta odmarati i izlagati suncu (stručnjaci kažu da je 20-30 minuta dnevno izlaganje suncu dovoljno prosječnom čovjeku).

>>Juha od slanutka i rajčice za detoksikaciju

>>3 simptoma kojima vam tijelo želi reći da ne pijete dovoljno vode

Komentara 2

Avatar dr. Evil
dr. Evil
20:34 15.07.2014.

ovaj clanak kao da su pisali u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje

SR
sretna2014
09:33 22.07.2014.

Nema boljeg lijeka za tijelo ali i dusu od posta. Osim sto se fizicki organizam oporavi od unosa smeca, psihicki vam daje snage jer ste dovoljno jaki da ne posustanete. Za hrabrije preporucam trodnevi post!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije