Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omiljeni napitak

Dobra vijest za ljubitelje kave: Evo zašto ju je dobro piti

kava
Foto: Daniel Karmann/DPA/Pixsell
1/2
12.10.2014.
u 14:00

Druge studije su pokazale da je konzumiranje kave povezano s niskim rizikom razvijanja dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, masne jetre (ne izazvane alkoholizmom), cirozom i rakom jetre

Posve je svejedno pijete li bezkofeinsku ili kavu s kofeinom ako želite imati zdravu jetru, pokazalo je novo istraživanje. Važno je piti veće količine kave svakoga dana jer su istraživači otkrili da ljudi koji piju veće količine kave imaju nižu razinu abnormalnih enzima jetre, piše Yahoo.

To sugerira da sastojci u kavi mogu pomoći jetri, tvrde istraživači. 

Druge studije su pokazale da je konzumiranje kave povezano s niskim rizikom razvijanja dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, masne jetre (ne izazvane alkoholizmom), cirozom i rakom jetre. 

"Naša istraživanja pokazuju da su kava i niske razine loših jetrenih enzima usko povezane. U budućim studijama nastojat ćemo identificirati koje komponente kave su odgovorne za taj efekt", rekao je dr. Qian Xiao, glavni istraživač Nacionalnog instituta za tumore u Bethesdi u Marylandu.

Istraživanje je provedeno na 27.800 osoba starijih od 20 godina na temelju količine konzumacije kave u posljednja 24 sata od trenutka početka istraživanja.

>> U Zagrebu se otvara kafić u kojem minuta košta – 25 lipa

>> Ovo je 5 razloga zašto je kava najbolji izbor za početak jutra

Komentara 8

Avatar fidelio
fidelio
20:26 12.10.2014.

Ovo su naslovi Večernjakovih članaka o kavi u zadnjih par godina: Kava pomaže u obrani organizma od raka kože, Kava je ipak dobra za zdravlje?, Kava bez kofeina smanjuje pojavu rizika od dijabetesa, Pet šalica kave može prouzročiti slušne halucinacije pa i psihozu, Četiri šalice kave dnevno smanjuju srčane probleme, Već jedan espresso štetan je za srce, Loša vijest za sve ljubitelje kave, Crni napitak sprječava depresiju i samoubojstvo, Kavopije, imamo lošu vijest za vas, Čak i mala količina kofeina može olakšati disanje i astmu, U kavi ista kiselina kao u lijeku za gripu, Šalica jutarnje kave odagnat će vam bolove u vratu

TO
tommybahama
15:28 12.10.2014.

aha, a drugi tijedan ce pisat o losim stvarima kave….

DU
Deleted user
21:01 12.10.2014.

Prije tri dana je pisalo kako je kava otrov !?!?!?!?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije