Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"teške" limenke

Iskušajte Coca-Colin kalkulator - Kako potrošiti 139 kcal iz limenke

vjezbanje
Foto: Patrik Macek/Večernji list
1/7
02.11.2012.
u 16:52

Kako bi doskočili sve brojnijim zamjerkama na račun gaziranih pića u Coca Coli su osmislili kalkulator koji računa koliko je znoja potrebno proliti da se kalorije unesene jednom limenkom ne bi pretvorile u neželjene masne naslage

Uživanje u slatkim gaziranim pićima prvo je što će vam nutricionisti zabraniti ako imate višak kilograma. Kako bi doskočili sve brojnijim zamjerkama na račun takvih tekućih poslastica, u Coca-Coli su osmislili kalkulator koji uživatelje proizvoda te tvrtke informira o nutritivnim vrijednostima svakog pojedinog pića i što je još važnije,  o nizu načina kako sagorjeti kalorije unesene jednom limenkom, na primjer Coca-Cole ili Spritea.

Riječ je "work it out" kalkulatoru koji je podružnica u V. Britaniji razvila u suradnji s dr. Gregom Whyteom koji se inače brine za zdravlje i uravnoteženu prehranu vrhunskih sportaša i raznih celebrityja. 

Za zdravu težinu važna je ravnoteža između kalorija koje unesemo i onih koje potrošimo, ističu iz kompanije na čijim internetskim stranicama i sami možete provjeriti koliko je znoja potrebno proliti da se limenka osvježavajućeg napitka ne bi pretvorila u masne naslage na kritičnim mjestima.

Jedna limenka Cole od 330 ml sadrži 139 kalorija koje možete, savjetuju, sagorjeti sa 22 minute aerobika. Ako želite vrijeme provesti s obitelji i biti aktivni, preporučuju 30-minutu šetnju ili 18 minuta obiteljskog naganjanja nogometne lopte. Isti učinak imat će i 51 minuta usisavanja ili 10 minuta boksanja.  

Limenka Spritea "teška" je pak nešto više. Za njezine 144 kalorije bit će vam potrebne 23 minute aerobika ili 31 minuta šetnje. Nešto je lakši Schwepps Bitter Lemon sa 68 kcal po limenci. 

Dodatnih kalorija ne moraju se bojati kupci koji žeđ odluče utažiti Colom Zero jer ona, kao što joj ime kazuje, nema kalorija. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije