Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Element vatre

Iskra Iscjeljenja: proučavanje narodnih priča, legendi i mitova s područja Republike Hrvatske!

Iskra Iscjeljenja
Foto: Promo
1/2
06.09.2017.
u 15:25

Istraživanjem, proučavanjem i usvajanjem tradicionalnih vještina i znanja Iskra radi na očuvanju i korištenju drevnih tehnika prirodnih metoda iscjeljenja koja su se primjenjivala na našim prostorima u davna, sad već zaboravljena vremena.

Ovog ljeta u samom srcu Zagreba u rad je krenula Udruga Iskra Iscjeljenja. Iskra, kako je skraćeno od milja zovu njeni članovi, bavi se proučavanjem narodnih priča, legendi i mitova s područja Republike Hrvatske. Članovi Iskre u svrhu svog osobnog, ali i kolektivnog razvoja, istražuju naše lokalne tradicije, mudrosti i znanja te se aktivno angažiraju u provođenju edukacija za zainteresirane.

Poseban fokus Iskra stavlja na, kako i u samom nazivu stoji, iscjeljenje. Istraživanjem, proučavanjem i usvajanjem tradicionalnih vještina i znanja Iskra radi na očuvanju i korištenju drevnih tehnika prirodnih metoda iscjeljenja koja su se primjenjivala na našim prostorima u davna, sad već zaboravljena vremena.

Foto: Promo

U sklopu svojih djelatnosti kojima se ostvaruju njeni ciljevi, Iskra Iscjeljenja organizira izlete i paket aranžmane za svoje članove. Ove subote 9. rujna kao i u subotu 7. listopada, članovi Iskre zaputit će se u prirodno okruženje na jedno imanje nadomak Zagreba kako bi proučili fenomen Jurjevskih i Ivanjskih krijesova. Tijekom cijelog dana radit će se pripreme koje obuhvaćaju pripremu krijesa, životno pročišćavanje tijela, duha i uma elementom vatre, vježbe disanja te predavanje o važnosti vatre u našoj tradiciji. Svoju kulminaciju ovo istraživanje će doživjeti hodom po žeravici (za najhrabrije članove!). Cijela priprema krijesa, kao i hod po vatri, dokumentirat će se u svrhu očuvanja ove tradicije za buduće naraštaje.

Facebook stranice ove Udruge mogu se pronaći na sljedećem linku: www.facebook.com/HealingSparkle , a svi upiti oko rada udruge, pristupanju njezinom članstvu te sudjelovanju u aktivnostima mogu se dobiti na broj telefona 091/5501800 kao i na email iskraiscjeljenja@gmail.com

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije