Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imunitet

Znate li kako sve pčele pomažu vašem imunitetu?

Imunitet
Foto: Shutterstock
1/2
28.10.2019.
u 08:01

Nepravilna prehrana, nedostatak sna i stres negativno utječu na naš imunitet. Evo kako mu pomoći

Pas je možda čovjekov najbolji prijatelj, ali najbolji prijatelj našeg imunološkog sustava su – pčele. One vrijedno obilaze cvjetove, sakupljaju pelud i proizvode med kojim se hrane, a koji još od davnih vremena vole i ljudi. Stari Grci i Rimljani koristili u medicinske svrhe, a otac znanstvene medicine Hipokrat pisao je ljekovitim svojstvima meda. Med ima mnoga blagotvorna djelovanja na naš organizam, a jedno od najvažnijih je svakako sposobnost jačanja imuniteta. U iščekivanju zimskih mjeseci, kada smo svi izloženiji raznim virozama i prehlada, treba se na vrijeme pripremiti i pomoći imunitetu u očuvanju zdravlja. Naš imunološki sustav je kao zrak koji dišemo – ne vidimo ga, ali naći ćemo se u ozbiljnom problemu ako oslabi njegova kvaliteta ili ostanemo bez njega.

Imunitet štiti naš organizam od napada mikroorganizama koje mogu bitno ugroziti zdravlje, poput virusa, bakterija i raznih drugih parazita. Imunološki sustav može biti krhkiji nego što mislimo a često toga postanemo svjesni tek kada se razbolimo. Svi znamo da loša ishrana, stres i nedostatak sna, psihička i fizička iscrpljenost negativno utječu na funkcioniranje imuniteta. Ako tome pridodamo loše navike poput pušenja, sjedilačkog načina života i manjka kretanja, konzumiranja alkohola, to lako može dovesti do slabljenja imuniteta i smanjene otpornosti prema različitim bolestima.

Osim u izvornom obliku, med konzumiramo u različitim proizvodima na bazi pčelinjih proizvoda. Jedan od pionira apiterapije, prirodne medicine bazirane na pčelinjim proizvodima je tvrtka Medex koja stvara premium proizvode na bazi pčelinjih proizvoda. U svojoj ponudi imaju liniju Gelée royale, niz proizvoda na bazi matične mliječi, razvijenih prema specifičnim potrebama, pa tako imamo proizvode od matične mliječi za bebe, djecu, odrasle koji se bave sportom, odraslima s oslabljenim imunološkim sistemom te odraslima starije životne dobi.

Osim preparata na bazi matične mliječi, svojem imunitetu možete pomoći i propolisom koji također dolazi na nekoliko varijanti, od u obliku kapi, u raspršivaču na alkoholnoj i bezalkoholnoj bazi, propolis za djecu, kao propolis bomboni i šumeće tablete. Tu je i veliki izbor sirupa na bazi meda, koji se preporučuju zbog blagotvornog djelovanja na dišni sustav, te nekoliko vrsta sirupa obogaćenih vitaminima i/ili omega 3- masnim kiselinama i namijenjenih djeci, zbog pozitivnog djelovanja na mozak, vid i imunitet. U ovoj širokoj paleti proizvoda svatko može pronaći ono što mu najbolje odgovara i pomoći imunitetu da nas i naše najbliže zaštiti u sezoni gripe i prehlade te podigne razinu energije i pomogne da se osjećamo bolje i zdravije. I za sve to možemo zahvaliti pčelama.

Sadržaj nastao u suradnji s Medexom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije