Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna ljepota

Imate silikonske grudi stare 10-ak godina? Provjerite jesu li otrovne

grudi-novi
Arhivska fotografija
18.04.2011.
u 08:01

Prošle su godine u Francuskoj zabilježena dva slučaja pucanja takvih umetaka, a žene su jedva izvukle živu glavu

Nakon što su francuske vlasti potkraj prošle godine objavile da implantanti u grudima stare generacije mogu ispuštati otrovne tvari u organizam, Britanski institut za tumore, kako piše Daily Mail, pozvao je sve žene koje imaju implantante starije od deset godina da posjete liječnika. Potencijalno su opasni svi implantati koji sadrže PIP (polipropilenski gel) jer mogu puknuti i u tijelo ispustiti otrovan sadržaj.

Prošle su godine u Francuskoj zabilježena dva slučaja pucanja takvih umetaka, a žene su jedva izvukle živu glavu. Iako se danas u grudi umeću silikonski implantanti, britanski plastični kirurzi procjenjuju da oko sto tisuća žena, samo u Britaniji, ima stare silikone punjene otrovnim gelom. Francuska kompanija koja je proizvodila sporne umetke kažnjena je i suspendirana. Britanci upozoravaju da su u posebnoj opasnosti žene koje su na operaciju povećanja grudi išle u Francusku, jer su prije desetak godina ti umeci bili najpopularniji među francuskim “plastičarima”.

Hrvatski stručnjaci napominju da u nas nema razloga za strah i paniku jer se rabe umeci od višeslojnog silikona. Ipak, ako imate silikone starije od deset godina, a niste sigurni od čega su, najbolje da preventivno posjetite liječnika i odagnate sve sumnje.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Idler 3
Idler 3
10:04 18.04.2011.

Evo ak treba ja bum \"provjeraval\" ovak kak je na slici i prikazano >;-))

MM
Marija Magdalena
09:37 18.04.2011.

Samo ženske koje u sebi vide manju vrijednost i koje ne drže do sebe rade ove gluposti. Sigurno se neće prije operacije zapitati zašto to radim i ima li smisla. Kakva mi je budućnost nakon ovoga. Nikakva Marija Magdalena

TO
tonkica
11:40 18.04.2011.

Kaj Magdalena nema se para za silikone pa si na Hrelicu kupila vjersko-filozofske knjizice pa drugima pametujes?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije