Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaključak psihologa

Znate li prepoznati narcisoidnu osobu? Otkrivaju ih obrve

Obrve
Foto: Thinkstock
1/2
02.06.2018.
u 11:28

Voditeljica istraživanja sa Sveučilišta Toronto, Miranda Giacomin, izjavila je je moguće da takve osobe namjerno održavaju takav oblik obrva ili ih čine različitima kako bi bili prepoznatljiviji u javnosti.

Debele i različite obrve krase Simona Cowella i Madonnu, a imale su ih i Audrey Hepburn i Marilyn Monroe. 

Psiholozi tvrde da takve obrve imaju narcisoidne osobe, odnosno one koje su jako usredotočene na sebe.

Do tog su zaključka došli tijekom istraživanja u kojem su sudjelovala oba spola, a osobe s debelim obrvama složne su u stavu da bi svijet bio bolji da su oni na čelnim pozicijama. 

Njihove fotografije istraživači su pokazali drugoj skupini ispitanika koji su se se izjasnili da kada gledaju njihova lica, imaju dojam da se radi o narcisoidnim osobama. Kada su istraživači fotošopirali fotografije i na njima uklonili spomenute obrve ljudi iz prve skupine, druga skupina za njih nije imala iste stavove.

U ponovljenom istraživanju, obrve su opet bile "krivac" za etiketu narcisoidnosti.  

Voditeljica istraživanja sa Sveučilišta Toronto, Miranda Giacomin, izjavila je je moguće da takve osobe namjerno održavaju takav oblik obrva ili ih čine različitima kako bi bili prepoznatljiviji u javnosti. 

Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Journal of Personality.

 

Ključne riječi

Komentara 3

BS
@bserver
12:13 02.06.2018.

koješta

SJ
Samo ja
12:27 02.06.2018.

drug mesić?

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
15:47 02.06.2018.

Znate prepoznat prostitutke otkiva ih bunda i ispod samo gačice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije