Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno

Imate kućne ljubimce? Obavezno ih zaštitite od božićnih ukrasa, evo kako

Shutterstock
21.12.2020.
u 07:00

Neki od ukrasa mogu im uzrokovati ozbiljne probavne smetnje.

Kućni ljubimci, posebno mačke, nerijetko se igraju s ukrasima, sruše nešto s božićnog drvca ili se zapetljaju u lampicama - veterinari upozoravaju da su neki od ukrasa jako štetni i da bi kućne ljubimce trebalo zaštititi od istih tijekom blagdana, prenosi New York Times.

Kako tvrde, imela je posebno štetna za životinje ako je pojedu jer može dovesti do raznih probavnih smetnji i problema. S druge strane, božićna zvijezda nije toliko toksična, ali i nju bi trebalo maknuti.

"Najbolje bi bilo da svi vaši ukrasi budu izvan dosega vaših ljubimaca", rekao je dr. Douglas Kratt, predsjednik Američkog veterinarskog medicinskog udruženja.

Uz ovaj trik lampice vam se više nikada neće zapetljati, a i izgledat će bolje! 🎄

Ako niste sigurni je li nešto štetno za vašeg ljubimca, prije donošenja biljaka, ukrasa, mirisa ili blagdanskih poslastica, pregledajte popis stvari koje imaju otrovne spojeve za vaše ljubimce. Umjetno drveće i vijenci izvrsni su jer će bez mirisa rjeđe privući pažnju pasa i mačaka, zaključuju stručnjaci.

Jedna stvar na koju upozoravaju da je vrlo štetna je umjetni snijeg u spreju koji ljudi koriste za ukrašavanje drvca ili vijenaca.

Crno božićno drvce već neko vrijeme je hit, pogledajte kako izgleda:

1/8

Komentara 1

MO
montello
17:39 21.12.2020.

prije bi moj macak skakao prema kuglicama haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije