Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktori!

Imam Hashimotov sindrom, i počela mi je užasno ispadati kosa

Duga kosa
Foto: Shutterstock
14.01.2015.
u 09:53

Naši liječnici savjetuju kako čuvati zdravlje, liječiti se, olakšati tegobe...Posjetite internetsku stranicu ordinacije i postavite pitanje liječnicima: www.ordinacija.hr/halo-doktore

U svibnju ove godine dijagnosticiran mi je lichen planus, na lijevoj potkoljenici. Liječena sam Diprosalicom i sve je prošlo. Nigdje se ništa nije vraćalo. No, počela su mi se pojavljivati točkasta udubljenja na noktima, jamice, po dvije tri točkice na noktima ruku.

Prošlo je, ali mi se sad ponovno pojavljuju točkice na noktima. Nigdje po tijelu nemam nikakvih drugih promjena. Bojim se psorijaze jer sam čitala da se ona tako manifestira. Može li biti nešto drugo u pitanju? Imam i Hashimotov sindrom i zbog toga mi je užasno počela ispadati kosa. Imate li neki savjet?

Odgovara dr. Jelena Meštrović Štefekov, spec. dermatologije i venerologije

Iako se točkice, sitna udubljenja na noktima (tzv. foveole), vežu usko za psorijazu, mogu se javljati i kod drugih dermatoza poput lichen planusa. Dakle, s obzirom na to da imate lichen planus – nije neobično da imate foveole. Hashimoto tireoiditis može provocirati pojačano ispadanje vlasi, no i ne mora. Češće je pojačano ispadanje vlasi posljedica anemije ili se događa periodično, sezonski, neovisno o Hashimotovu sindromu.

Može biti i posljedica disbalansa spolnih hormona, osobito postoje li neredovite menstruacije ili policistični jajnici. Stoga, isključite druge moguće uzroke, ne sami već u suradnji sa svojim dermatologom, koji će vam, ovisno o uzroku, savjetovati i odgovarajuću terapiju.

>>Najveći zimski neprijatelji vaše ljepote

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije