Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

I mršavi mogu biti pretili

debeli
Reuters/PIXSELL
28.01.2010.
u 13:00

Debljina nije uvijek vidljiva golim okom, masno se tkivo ponekad krije u unutrašnjosti te okružuje naše unutarnje organe.

Ako mislite da okom možete procijeniti je li netko predebeo, u krivu ste. "Debljina" ovisi o postotku masnog tkiva u tijelu, a jedno je istraživanje američke klinike Mayo pokazalo da je čak 30 milijuna Amerikanaca, za koje se smatra da su normalne težine, u biti pretilo.
Ovakva se pojava naziva "pretilost u ljudi normalne težine".

Dr. Jennifer Ashton objasnila je kako je moguće biti pretio, a izgledati mršavo:
- Nije isto biti mršav i biti zdrav. U klinici Mayo utvrđeno je da čovjek može imati unutarnje masno tkivo koje okružuje unutarnje organe, čak i ako tijelo izvana izgleda mršavo.

Najvećem su riziku izloženi muškarci koji imaju više od 23,2 posto masnog tkiva te žene koje imaju više od 33,3 posto masnog tkiva. Za usporedbu, prosječan sportaš ima oko osam posto masnog tkiva, a sportašice imaju između 14 i 15 posto.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
baš
14:42 28.01.2010.

I mršavi mogu biti pretili. Moš mislit. To je jednostavno nemoguće. Kada promatramo riječ pretilo onda je moramo rastaviti na pre- tilo, dakle previše tijela, a ako je previše tijela u mršavih onda ne znam u koga nije. Eto, to ti je pretilost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije