Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U subotu 2. rujna

Humanitarna biciklijada - Put bijele rode

Put bijele rode
Foto: Promo
1/3
30.08.2017.
u 10:46

Kotizacija za biciklijadu iznosi 20,00 kn a cjelokupni iznos utrošit će se na liječenje Lucasa Čačkovića.

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, TZ općine Pisarovina i udruga „Tri rijeke“ pozivaju  Vas na manifestaciju „Put bijele rode“ 2. i 3.  rujna 2017. godine u selo s najviše roda na području Zagrebačke županije, Donju Kupčinu, općina Pisarovina.

U subotu 2. rujna dođite na humanitarnu biciklijadu „Put rode“. Start je u 10:00 sati na Trgu Stjepana Radića u Pisarovini. Vozi se prema Jamnici ulicom Vladimira Nazora, nastavlja se uz Kupu do crkve sv. Marije Magdalene u Donjoj Kupčini gdje će biti blagoslov bicikala te zajednička fotografija. Cilj biciklijade je u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina gdje sve sudionike očekuje ručak, kuhani kukuruz i druženje u dvorištu muzeja uz predavanje o rodama. Za djecu smo pripremili natjecanja na poligonu sigurne vožnje!

Kotizacija za biciklijadu iznosi 20,00 kn a cjelokupni iznos utrošit će se na liječenje Lucasa Čačkovića. Lucas vježba uz pomoć robota kako bi mogao prohodati. Trošak vježbi tjedno iznosi 7.500,00 kn, a potrebno je 12 tjedana vježbi kako bi Lucas samostalno prohodao.

Predprijave su do 31.8.2017. na e-mail: tzpisarovina@pisarovina.hr ili tel. 099 409 5514. Prvih 120 prijavljenih dobiva majice. U slučaju kiše biciklijada se odgađa!

Nedjelja 3. rujna je rezervirana za kulturno umjetnički program – razgledavanje muzeja, predstavljanje Antologije natječaj za haiku na temu „bijela roda“ i etno koncert (nastupaju VA LIPE iz Siska, Češka beseda Zagreb – Jeteliček, KUD Magdalena Donja Kupčina i Zbor umirovljenika općine Pisarovina). Od 18 sati svi posjetitelji će moći razgledati vrlo zanimljiv Zavičajni muzej Donja Kupčina, saznati kako se nekad živjelo na tom području, ali i degustirati hranu koju su nekad jeli naši stari.

Antologije natječaja za haiku na temu „bijele rode“ sadrži najbolje radove s međunarodnog natječaja na temu „bijela roda“ u tri kategorije; međunarodni natječaj na engleskom jeziku, natječaj za učenike osnovnih škola na hrvatskom jeziku i za odrasle na hrvatskom jeziku. Konkurencija je bila jako velika, na natječaj je pristiglo je 776 radova iz 38 zemalja a da li je međunarodni žiri odradio dobar posao, procijeniti sami.

Svim stanovnicima Donje Kupčine, koji na svojim kućama ili gospodarskim objektima imaju gnijezdo bijele rode JU Zeleni prsten dodijelit će priznanje u znak zahvale za višegodišnju brigu i očuvanje te strogo zaštićene vrste.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije