Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kućni ljubimci

Hrvatsko kinološko blago ponosno šetalo Velesajmom

autohtoni psi (1)
Foto: Snježana Črnjević
1/4
12.03.2012.
u 19:21

Pobjednici uzgojne izložbe predstavljat će Hrvatsku na ovogodišnjoj Svjetskoj izložbi pasa u Salzburgu

Na 4. Glavnoj uzgojnoj izložbi hrvatskih autohtonih pasmina pasa, održanoj u sklopu zagrebačkog CACIB-a, sudjelovala su 153 psa. Njihovi vlasnici, a bilo je tu i malih i velikih, ponosno su ih prošetali zelenim tepihom i pokazali i sucima i publici. Ponosan je bio i Damir Skok, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza, ističući kako se na izložbi okupilo hrvatsko kinološko blago.

Pobjednici idu u Salzburg 

Među hrvatskim ovčarima, tornjacima, posavskim goničima, istarskim kratkodlakim i oštrodlakim goničima, dalmatinskim psima i malim međimurskim psima - međijima, suci su odabrali pobjednike. Oni će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjoj Svjetskoj izložbi pasa u Salzburgu. Među pobjednicima hrvatski sudac Zlatko Kraljić odabrao je i najljepše pse izložbe. Na pobjednički tron stali su dalmatinski pas Dalmino Voodoo Vision vlasnice Željke Halper Dražić iz Zagreba. Drugo mjesto zauzela je ženka tornjaka Janet Boss-Tor vlasnika Senke i Darka Kelemenića, a treće istarski kratkodlaki gonič Moni vlasnika Tomislava Vidosa.

Ovčari u Japanu 

Netom održanu uzgojnu izložbu obilježio je i ponovni dolazak Japanca Katsumija Imamure. Opčinjen hrvatskim ovčarima koji ga, ističe, podsjećaju na stari tip japanskih lovačkih pasa uz koje Japance vežu osjećaji puni nostalgije i ljubavi, Kat, kako ga od milja zovu, u Hrvatsku se vratio po još jednog “crnog”. Baš tako nazvao je svog prvog hrvatskog ovčara Kroa, koji je u Japan otišao prije četiri godine. Kro od tada sve koji ga upoznaju oduševljava brzinom i energijom. Gdje god se pojavi izaziva veliko zanimanje Japanaca pa je tako postao i pravi hrvatski ambasador. Nakon Kroa u Japan je otišla i ženka, a Llew Con Maige, koji je na Cacibu bio najljepši mladi mužjak, treći je hrvatski ovčar u Zemlji izlazećeg sunca. Krajem godine na daleki put će još jedan predstavnik najstarije hrvatske autohtone pasmine. Upravo to bila je želja Katsumija Imamure, da jednog dana u Japanu stvori dobru uzgojnu liniju hrvatskih ovčara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije