Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetna moda

Hrvatski modni duo ELFS predstavljen u magazinu Round

elfs severina
Petar Glebov/Pixsell
25.08.2010.
u 12:44

ELFS modni izričaj zasniva na tragu osviještenog trasha i eksperimentira s kičem.

Hrvatski modni duo ELFS predstavljen je u ljetnom broju modnog magazina Round, koji ima izdanja na engleskom, francuskom i talijanskom jeziku.

“Presretni smo da je naš rad prepoznat i izvan granica naše domovine. To je samo znak i potvrda da je ono što radimo dobro i da ljudi to znaju prepoznati”, izjavili su ELFS.

Dizajneri branda, 28-godišnji Ivan Tandarić i 25-godišnji Aleksandar Šekuljica diplomirali su dizajn na TTTF-u u Zagrebu 2009. Brand su razvijali paralelno uz studij. Svoje kolekcije izlažu u sklopu Cro-a-Porter-a. Modni izričaj baziraju na tragu osviještenog trasha. Tako su im kao inspiracije za revije poslužili izbori ljepote, ikona trash miljea David Hasselhoff, turbofolk, pionirka silikon-ljepote, dancerica iz devedesetih Kasandra, splitska kraljica aerobika Nataša Bebić ili, pak, najpoznatija sapunica ikad "Dinastija".

Osim u modnom kontekstu, spominje ih se u kontekstu camp kulture, jer svojim radom predstavljaju iskorak u eksperimentiranju s kičem, istodobno mu mijenjajući konotaciju. Brand su etablirali igrajući se logomanije, ironično ističući logotip kao statusni simbol.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije