Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Hrvatski kupci vjeruju slovenskim proizvodima, ali ih ipak ne kupuju

trgovina
Arhiva Večernjeg lista
15.03.2011.
u 18:00

Prema rezultatima istraživanja magazina Ja trgovac i agencije Hendal više od 65 posto hrvatskih potrošača ima pozitivan stav prema slovenskim proizvodima

Prema rezultatima istraživanja magazina Ja trgovac i agencije Hendal, provedenog potkraj veljače i početkom ožujka na uzorku od 1000 građana starijih od 15 godina, više od 65 posto hrvatskih potrošača ima pozitivan stav prema slovenskim proizvodima, međutim više od polovice ispitanika nije znalo navesti ni jednu slovensku robnu marku. Na pitanje kupuju li slovenske proizvode, 40 posto kaže da ih nikad ne kupuje.

Da ih ponekad kupuje, odgovara 57% građana, a redovito njih 3,1%. Njih 14 posto smatra da su slovenski proizvodi bolje kvalitete, a 11,6 posto da su lošije kvalitete od hrvatskih. Ipak, u usporedbi s drugim zemljama regije Slovenija dobro stoji jer 60 posto ispitanika najviše vjeruje upravo slovenskim proizvodima. Slijede proizvodi iz BiH sa tri posto, Srbije sa 1,7 posto i Makedonije sa 1,6 posto. Najpoznatiji su slovenski brendovi u nas Gorenje, Lesnina i Droga Kolinska.

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
21:07 15.03.2011.

Kupujem slovensko jer je bolje i jeftinije , pogotovo bijela tehnika.

CA
CastrumFF
18:50 15.03.2011.

Da ne bude zabune: FC Liverpool! Se izvinjavam.

KA
Karla
21:00 15.03.2011.

Ne kupujem nijedan slovenski proizvod - bez obzira da li je loš ili dobar! Najviše vjerujem hrvatskim proizvodima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije