Naslovnica Lifestyle Putovanja

Hrvatska sve traženija, popularnost najbrže raste Dubrovniku i Splitu

Dubrovnik i Split gradovi s najvećim rastom popularnosti
03. lipnja 2019. u 11:54 337 prikaza
Hrvatska na vrhu popisa zemalja s najvećim rastom popularnosti na TripAdvisoru

Po rastu popularnosti i pretraživanja na portalu TripAdvisor za prva četiri mjeseca ove godine, Hrvatska je na vrhu popisa svjetskih turističkih destinacija. Tijekom spomenutog razdoblja, pokazala je statistika o ponašanju i posjetima korisnika jedne od najvećih specijaliziranih platformi za putovanja na svijetu, popularnost naše zemlje porasla je čak 27 posto u odnosu na prva četiri mjeseca lani.

Upoznajte hrvatsko podmorje POTOPLJENA POVIJEST Bio je ponos austrijskog carstva, a danas je - atrakcija za ronioce

Pritom je Dubrovnik zauzeo prvo mjesto u kategoriji gradova s rastom popularnosti od 46 posto, a u stopu ga na drugom mjestu prati Split s rastom popularnosti od 41 posto.

– Ovo su odlični pokazatelji za naš turizam ako znamo da je samo u travnju, recimo, više od 280 milijuna putnika u svijetu tražilo ključne turističke informacije upravo preko TripAdvisora – kaže direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Iza Hrvatske su se, u kategoriji zemalja s najvećim rastom popularnosti na TripAdvisoru, svrstale Slovenija (rast od 22 posto), Crna Gora (rast od 18 posto), Grčka (rast od 12 posto) te Cipar s porastom popularnosti od 11 posto. U kategoriji gradova, nakon naših dviju turističkih zvijezda, najveći rast popularnosti, od 39 posto, zabilježio je Salou u Španjolskoj, a slijede Ayia Napa na Cipru i turski Marmaris te španjolska Ibiza.

TripAdvisor je inače dostupan na 49 tržišta diljem svijeta u 28 jezičnih varijanti, a njegove platforme sadrže više od 760 milijuna komentara i mišljenja putnika i turista u vezi s putovanjima te više od osam milijuna smještajnih objekata, restorana, doživljaja, aviokompanija itd.  

Podzemna čuda Hrvatske TAJANSTVENA UTOČIŠTA Pogledajte špilje na hrvatskim otocima od kojih zastaje dah
SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas