Naslovnica Lifestyle Putovanja

EasyJet Hrvatsku proglasio destinacijom godine

Riječ je o publikaciji koja je namijenjena korisnicima njihovih usluga i koja će pridonijeti dodatnoj promociji hrvatskih destinacija jer magazin na mjesečnoj bazi ostvaruje doseg veći od šest milijuna putnika
23. srpnja 2018. u 13:34 1 komentara 929 prikaza
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Britanska aviokompanija easyJet proglasila je Hrvatsku destinacijom godine, što su dodatno potvrdili tiskanjem srpanjskog izdanja inflight magazina kojeg su prvi put u povijesti posvetili samo jednoj zemlji - Hrvatskoj, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

istraživanje Hrvatska obala - najpopularnije ljetno odredište

Riječ je o publikaciji koja je namijenjena korisnicima njihovih usluga i koja će pridonijeti dodatnoj promociji hrvatskih destinacija jer magazin na mjesečnoj bazi ostvaruje doseg veći od šest milijuna putnika, navodi se u priopćenju.

EasyJet je odabrao Hrvatsku kao destinaciju u kojoj bilježe poraste prometa i interesa, čime se naša zemlja prometnula u jednu od ključnih destinacija ovog avioprijevoznika koji tijekom ljetnih mjeseci u hrvatske destinacije preveze više od milijun putnika. Samo u ovoj godini imaju 49 aktivnih linija putem kojih spajaju naše destinacije poput Dubrovnika, Splita, Pule i Zadra s brojnim ključnim europskim gradovima, ističu iz HTZ-a.

trajekt Godišnji odmor Izračunali smo koliki su troškovi putovanja obitelji na hrvatske otoke

"Odabir Hrvatske kao destinacije godine od strane jednog od ključnih europskih avioprijevoznika za nas predstavlja veliki uspjeh, ali i potvrdu da u ovom važnom prometnom segmentu ostvarujemo značajne i strateški važne pomake. Ključni ciljevi koje smo definirali podrazumijevaju pozicioniranje Hrvatske kao atraktivne cjelogodišnje turističke destinacije koja je ujedno vrlo dobro prometno povezana, posebice u kontekstu aviolinija koje su iznimno važne za jačanje turističkog prometa u razdobljima pred i posezone.

S tim smo ciljem ove godine po prvi put proveli značajniju suradnju s avioprijevoznicima i organizatorima putovanja iz inozemstva", izjava je direktora Glavnog ureda HTZ-a Kristjana Staničića koja se prenosi u priopćenju.

Prepuna splitska plaža Bačvice FJAKA Zgodne Splićanke spas od vrućine pronašle su na Bačvicama

Staničić dodaje kako se hrvatski turizam može pohvaliti s više od 70 novih redovnih linija uvedenih u ovoj godini.

Aviokompanija easyJet godišnje preveze više od 82 milijuna putnika, od kojih oko 13 milijuna poslovnih. Flota im broji gotovo 300 zrakoplova koji lete na ukupno 980 ruta, odnosno na 156 zračnih luka u 33 zemlje svijeta.

>> Virovitički padobranac Angelo Vuletić razvija turizam u Keniji

1 / 12
Angelo Vuletić
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • Blomberg:

    " SUPER" je cekati satima u kolonama jer nema tko organizirati da se uvedu Vinjete ??