Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Guinnessova knjiga

Hrvati obaraju bizarne rekorde: Guranje automobila, vožnja na motoru naglavačke i najduži zub

Screenshot
07.11.2019.
u 15:05

Guinnessovi rekordi mogu biti oboreni u mnogo različitih disciplina, a Hrvati su također poznati po nekim zanimljviim rekordima

Povodom 65-tog rođendana Guinnessova knjiga rekorda nedavno je objavila nekoliko oborenih rekorda koji će se pronaći u popularnoj knjizi u 2020. godini. Među njima su se tako pronašli najveći ljudski domino na madracima, žena s najdužim nogama, a u Hrvatskoj je također ove godine oboreno nekoliko zanimljivih rekorda. Evo samo nekih.

Guranje automobila

Foto: Matija Habljak/Pixsell/ Tomislav Miletic/PIXSELL

Tomislav Lubenjak je za manje od 24 sata 106,938 kilometara gurao automobil težak 730 kilograma. Na kraju je odustao od iscrpljenosti, ali rekord je oboren. 

Najduži zub

Foto: Screenshot/youtube

Mijo Vodopija je ove godine ušao u Guinnessovu knjigu rekorda s najdužim zubom od 3,72 centimetara, a time je oborio prijašnji rekord koji je držao Indijac. Zubar u Njemačkoj se iznenadio kada ga je izvadio.

Vožnja električnog bicikla

Foto: Facebook/Hrvoje Jurić

Hrvoje Jurić oborio je rekord vožnjom električnog bicikla. On je u 133 dana prešao 29.061 kilometar.

Boca parfema

Foto: Vjeran Zganec Rogulja / PIXSELL

Najveća boca parfema ima 616,18 litara, a vlasnik ovog rekorda je kreator parfema Dejan Levačić iz Čakovca. Rekord je oboren u siječnju ove godine. 

Vožnja motocikla na glavi

Foto: Screenshot/youtube

Matija Podhraški iz Kutine oborio je rekord u vožnji motocikla na glavi 2017. godine, a udaljenost od 4,2 kilometra prešao je za 13 minuta. Matija je stunt vozač, a ima i titulu europskog rekordera vožnje motocikla na prednjem kotaču s 50 metara zaleta i 165 metara vožnje. 

Najveća zastava pod vodom

Foto: Screenshot Youtube

Hrvatska zastava površine 200 kvadrata stavljena je pod vodu u općini Gradac, u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ovo je ujedno i najveća zastava ikada koje je stavljena pod vodom, a za obaranje ovog rekorda zaslužni su ronioci ekološkog-roniteljskog kluba Timun Gradac.

Osobe istog imena na istom mjestu

Foto: Screenshot Youtube

Još jedan neobičan rekord je i okupljanje najviše osoba istog imena na istom mjestu, i to 2325 Ivana koji su došli iz svih krajeva Hrvatske u Kupres 2017. godine. Svi su imali majice s natpisom "Vratio se Ivan s 1 000 momaka" i hrvatskim pleterom, a najstariji nositelj ovog imena imao je 94 godine, dok najmlađi 10. 

Najveća slika

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Najveću sliku imena "Val" na otoku Braču naslikao je Đuka Siroglavić u pola godine. Dugačka je 6 000 metara i teška 5,5 tona.

Najviše obučenih čarapa na jednoj nozi

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Najduži Moonwalk izveo je Krunoslav Budiselić u Zagrebu, a ovaj popularni pokret kralja popa je u izvedbi Krunoslava trajao sat vremena, a prešao je 5.7 kilometara. Osim ovoga, Krunoslav je oborio još nekoliko rekorda, među kojima je i najviše obučenih čarapa na jednoj nozi odjednom, najviše obučenih majica, najviše sklekova u minuti te je ispekao toranj od palačinki visok 74 centimetara. 

Pogledajte što kaže kestenjar Hakik koji kestene prodaje na Cvjetnom trgu već 47 godina:

 

Ključne riječi

Komentara 2

MI
MirisnaPolica
23:58 18.11.2019.

Taj parfem iz Guinnessa zabranila je Sanitarna inspekcija RH. Bizarno da bizarnije ne može. https://mirisna-polica.blogspot.com/?m=1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
17:49 07.11.2019.

Preživljavanje sa 5.000 kuna od mjeseca do mjeseca, stvarno bizarni rekordi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije