Hranom protiv umora: Klonite se prejedanja, a doručkujte žitarice
Razvoju kroničnog umora sklonije su mlade žene i žene srednje dobi nego djeca i starije osobe
Komentari 3
clanak je zastario, provedena su nova istrazivanja u prehrani i dokazano je da ugljikohidrati i nisu bas tako zdravi i pozeljni kako se mislilo dvijetisucitih godina.. Ugljikohidtati su u u svojoj osnovnoj strukturi seceri a secer u vecim kolicinama nije nimalo zdrav vec suprotno treba jesti vise proteina a manje secera
Ne znam je li autorica isprobala ovo o čemu piše. ali ovi savjeti vam sasvim sigurno neće pomoći da se osjećate bolje, naprotiv. Za doručak je najbolje jesti voće. Ja počinjem dan limunadom sa žlicom meda i cejlonskim cimetom, too me probudi iz mrtvih. Zatim jedem naranče, kruške, jabuke.... kad ogladnim jedem suho voće (suhe šljive, marelice, smokve...) koje prethodno namočim u vodi. To se eventualno može pomiješati sa sjemenkama ili malo oraha, lješnjaka i sl. jer daje bolji osjećaj sitosti. Žitarice nikako ne bih preporučio za doručak, ali ako već da, onda svakako prokuhane i ni u kom slučaju ih ne miješati sa mlijekom, jer ćete izazvati pravu katastrofu od vrenja u probavnom traktu i nakon toga postajete tromi poput medvjeda koji je spreman za zimski san. Mlijeko je općenito namirnica koju treba izbaciti iz jelovnika i zaboraviti, a ni u ludilu ga jesti za doručak. Jesti možete jedino fermentirane mliječne proizvode, kiselo mlijeko, kefir, jogurt, svježi sir i sl.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Gospođa Darija više se puta osramotila apsurdnim savjetima, stoga ne čudi da nastavlja takvom rabotom. "Valja uživati u komadima svježeg voća, integralnom kruhu ili žitaricama, mekinjama, nemasnom siru ili mliječnim proizvodima s niskim udjelom masti (do 0,9%) te svježe iscijeđenomm soku (poželjna mješavina voća i povrća)". Žitarice jesu poželjne. No moraju biti skuhane kao obrok, a ne pomiješane s pahuljicama, mislijem ili pretvorene u bućkuriše bez okusa i mirisa. Tu prvenstveno mislim na štetne pločice ili one rižine kekse koji ne vrijede bez obzira što piše da su iz ekološkog uzgoja. Pasterizirani mliječni proizvodi toksični su i treba ih izbjegavati, dok pravilo kombiniranja hrane ne dopušta kombiniranje voća i povrća jer se tako ometa probava. Ovo posljednje dokazano je radioskopijom, stoga bolje ne čačkati vraga. Voće je najpreporučljivije jesti 30-60 minuta prije ili 120 minuta poslije povrća.