Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisni trikovi

Hladnjak vam ispušta neugodne mirise? Evo kako ćete ih se riješiti sa samo jednim prirodnim proizvodom

shutterstock
06.05.2022.
u 11:30

Iako se vaš hladnjak može činiti čistim, ponekad postoje dugotrajni mirisi koje se jednostavno ne možete otresti.

Uz svu hranu i moguće bakterije, često ne znamo odakle bi trebali početi čistiti kuhinju. Stoga je Chantel Mila, koja je na TikToku poznata kao @mama_mila, otkrila zašto je važno redovito čistiti hladnjak i sudoper te podijelila je tri najbolja savjeta kako ih zadržati čistima, kako prenosi The Sun.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti 'čuda':

1/5

Čisti hladnjak
Plastične police i ladice u hladnjaku često su prekrivene ljepljivim ostacima i ružnim mrljama. Da biste uklonili ove neželjene mrlje i učinili da zablista, trebat će vam samo tri sastojka. Pomiješajte jednake dijelove vode i alkoholnog octa s 2 žlice ekstrakta vanilije u bočici s raspršivačem, a zatim upotrijebite ovu otopinu duž cijele površine hladnjaka. Obrišite ga krpom i to je sve.

@mama_mila_ 3 easy tips to keep your kitchen sparkling ✨ #homehacks #hometips #kitchenhacks ♬ About Damn Time - Lizzo

Neka sudoper sjaji
Nakon što se riješite posuđa i ostataka hrane koji su se gomilali u sudoperu, poželjet ćete dobiti da površina zablista. Chantel preporučuje nanošenje dječjeg ulja na sudoper. Uljna svojstva proizvoda učinit će da sjaj traje dulje od običnog sapuna za suđe.

Riješite se mirisa
Iako se vaš hladnjak može činiti čistim, ponekad postoje dugotrajni mirisi koje se jednostavno ne možete otresti. Kako se to ne bi dogodilo, Chantel je rekla da se korišteni talog od kave stavi u malu zdjelu ili šalicu i ostavi u hladnjaku. Dušik u kavi pomaže neutralizirati mirise u zraku brzo i sigurno.

Ova mjesta mnogi zaborave očistiti, a puna su bakterija!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije