Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepoštena igra

Gucci i Marc Jacobs pokrali sve modele s London Fashion Weeka

Runway (1)
Pixsell
21.09.2011.
u 16:04

U žiži modnih tjedana manekenke doslovno putuju s jednog kraja svijeta na drugi, a kad ih pozovu Marc Jacobs ili Gucci, odustaju od manje poznatih dizajnera....

Iako je London na glasu kao pravi rasadnik modnih talenata, londonski modni tjedan najkraći je, a čini se i najmanje moćan u usporedbi sa svojom braćom u New Yorku, Milanu i Parizu.

London Fashion Week traje samo pet dana i predstavlja manji broj etabliranih dizajnerskih imena pa veći dio novinara dolazi samo na dan ili dva ili potpuno preskače London i produži za Milano.

Ove godine londonski modni tjedan navodno je bio u potpunom kaosu, piše Telegraph, jer su manekenke u posljednji trenutak otkazivale revije nakon što su ih velikani poput Marca Jacobsa ili Guccija zvali ranije.

Problemi su počeli kad je Marc Jacobs zbog uragana Irena koji je pogodio New York i okolicu pomaknuo svoju reviju s ponedjeljka na četvrtak navečer, čime je onemogućio manekenke da stignu do Londona na vrijeme za revije u petak.

Taman kad su manekenke stigle do Londona, Frida Giannini odlučila je da želi napraviti još jedan casting prije revije koja je na programu u srijedu, tako da su manekenke morale biti u Milanu već u subotu.

Carole White, osnivačica londonske modne agencije Premier Model Management rekla je Telegraphu:

– Samo mali dio njih ima realnu šansu nositi Guccijevu reviju, oni uvijek biraju najpoznatije cure. No, nevjerojatno mi je da dizajnerica poput Fride smatra londonski modni tjedan toliko nevažnim da je u stanju tako povući modele.

Čak dvije modne kuće – PPQ i Todd Lynn – morale su potpuno zamijeniti ekipu modela.

Iako sumnjamo da su Marc Jacobs i Frida Giannini na misiji uništavanja londonskog modnog tjedna, jasno nam je zašto se londonska modna scena buni – većina lokalnih dizajnera nema dovoljno novca ni resursa da se natječe s njima pa su zamolili British Fashion Council za intervenciju. Ako ovo propadne, LFW bi iduće godine mogao imati još gori odaziv, a manekenske agencije već su najavile mogući bojkot.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije