Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moderne bore

Gledanje u računalo uzrokuje prerano starenje lica

kompjuter
26.09.2010.
u 17:30

Računalo treba postaviti tako da u njega gledate ravno, pa ćete tako 'spasiti' kožu svog vrata od opuštanja

Nije dovoljno što se moraju boriti s prirodnim borama, sada je tu i novi neprijatelj - računalo. Naime, kod žena koje provode puno vremena ispred računala, javljaju se znakovi preranog starenja, kojem su stručnjaci za estetsku kirurgiju čak nadjenuli ime koje pomalo nepspretno zvuči u prijevodu ‘računalno lice’.
Stručnjaci za botox tvrde, a Daily Mail prenosi, da se kod žena koje rade na računalu brže opušta koža na licu, brže pojavljuje namreškan vrat, te se na čelu i oko očiju javljaju duboke bore.

Ako dugo vremena provodite gledajući u ekran, često ćete, možda i nesvjesno, škiljiti ili se mrštiti, pa ćete tako ubrzo i prerano dobiti vidljive bore.
Stručnjaci za ljepotu imaju inventivan savjet kako ovo stanje preduhitriti - pored računala stavite ogledalo u kojem ćete povremeno vidjeti da se mrštite, te prestati. Osim toga, preporučljivo je podignuti ekran što više, kako ne biste u njega gledali prema dolje, pa ćete tako zaštititi vrat od opuštanja. Naravno, preporučljivo je u redovitim razmacima odmoriti se od računala.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
22:36 26.09.2010.

Računalni ekran treba biti ispod visine očiju. Oči su tada poluotvorene i tako se manje zamaraju! A glavu uopće ne treba spuštati, stoga nema straha od stvaranja mrskih bora.

Avatar Nazareth
Nazareth
19:24 26.09.2010.

a mislim stvarnoooooooooooo......!!!!!!!!!!!

OB
-obrisani-
22:33 26.09.2010.

Računalni ekran treba biti ispod visine očiju. Oči su tada poluotvorene i tako se manje zamaraju! A glavu uopće ne treba spuštati!, stoga nema straha od stvaranje mrskih bora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije