Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne misli da je kriva

Frizerka osuđena na sedam dana zatvora jer je radila tijekom pandemije

Screenshot
07.05.2020.
u 11:20

Osudili su je na tjedan dana zatvora jer je odbila ispričati se za to što je otvorila svoj salon unatoč zabrani

Shelly Luther, vlasnica Salon la Mode u Dallasu, Teksas, rekla je kako se neće ispričati za otvaranje svog salona tijekom pandemije, prenosi LADBible.

Foto: FIBA/Screenshot

Na sudu su joj rekli ako prizna da je radila i pokaže kajanje neće morati u zatvor, ali ona je to odbila. "Ne slažem se s vama kada kažete da sam sebična."

S maskom na licu i mobitelom u rukama Shelly je komunicirala na sudu i objasnila kako treba prehraniti obitelj i ne smatra da je njezin postupak otvaranja salon tijekom pandemije sebičan. "Hraniti moju djecu nije sebično. Moji frizeri su gladni da bi njihova djeca mogla jesti. Tako da, ako mislite da je zakon važniji od toga da prehranim djecu molim vas, osudite me, ali ja salon neću zatvoriti."

Pogledajte video:

Sud je odlučio i osudio je na sedam dana zatvora jer je 22. ožujka dobila naredbu da zatvori salon, a ona ga je ponovno otvorila 24. travnja bez obzira na to što nije dobila nikakvu dozvolu.

Njezini odvjetnici tvrde da je sve radila na siguran način i da je istovremeno radilo samo nekoliko frizera iako ih inače ima 19 zaposlenih. Tvrde i da je mušterijama dala dezinfekcijski gel za ruke i da su morali čekati vani dok se frizeri potpuno ne zaštite. Uz sve to, držao se razmak. 

Sud je rekao da je zakon takav kakav je i da ne mogu vlasnici salona odlučivati sami za sebe. Uz sedmodnevni zatvor, Shelly mora platiti kaznu od 500 dolara (3600 kuna) za svaki dan koji je radila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije