Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Filmovi prikazuju opasno ponašanje djeci

bicikl
23.01.2010.
u 16:45

Likovi koji bez posljedica čine stvari koje u stvarnom životu mogu završiti kobno nisu najbolji primjer djeci.

Filmovi koje bez ograničenja smiju gledati djeca bez obzira na dob često predstavljaju loš primjer, te djecu ne upozoravaju na moguće posljedice opasnih "aktivnosti" koje se prikazuju u filmovima. Prema jednom istraživanju gotovo polovica scena u dječjim filmovima prikazuju nesigurne radnje, kao što je ne vezivanje pojasom u automobilu, neispravan prelazak ceste, te ne nošenje kaciga na biciklu.

Ovakve bi scene, upozoravaju stručnjaci, mogle djeci stvoriti pogrešan dojam sigurnosti, što može dovesti do loših navika, te ohrabriti djecu da obavljaju ovakve opasne radnje. Osim toga, rijetko se u filmu prikazuju moguće posljedice ovakvog ponašanja.

Dr.  Jon Eric Tongren, koji je predvodio istraživanje na Američkom centru za nadzor i prevenciju bolesti, smatra da ovo nije nevažno, te da ne treba zanemarivati ove podatke, jer su slučajne nezgode najveći uzrok smrti među djecom, odnosno gotovo jedne trećine svih nesreća djece.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije