Naslovnica Lifestyle

Evo zašto ste umorne: Biti majka je kao da ste odradili dva i pol radna vremena dnevno!

Prema rezultatima istraživanja, većina majki započinje svoj radni dan u 6:23 ujutro, a ne završavaju sve do 20:30
12. lipnja 2019. u 13:32 1 komentara 782 prikaza
Majka i dijete
Foto: Getty Images
Pogledajte galeriju 1/3

Kada ste roditelj, nemate pravo na slobodan dan. Istraživanje koje je provela organizacija 'Welch' utvrdilo je da  preko dvije tisuće majki prosječno radi 98 sati tjedno. Riječ je o majkama djece između 5 i 12 godina, a ovakvi rezultati ukazuju kako majčinstvo zapravo obuhvaća 2 i pol posla. Prema rezultatima istraživanja, većina majki započinje svoj radni dan u 6:23 ujutro, a ne završavaju sve do 20:30, piše Motherly

ŽIVOTNI POZIV 'Odmalena sam htjela biti majka. Našla sam donora sperme na Facebooku i zatrudnjela s 18'

- Rezultati pokazuju koliko je zahtjevna uloga majke, a sastoji se od konstantnih zadataka svakog dana - kazala je Casey Lewis iz Welcha. 

Žene itekako `drži vodu` Savjeti koje bi 50- godišnjakinje dale sebi u mlađim danima

Prema rezultatima, prosječna je mama sretna ako ima između sedam minuta i sat vremena dnevno za pauzu. Majke ističu i pritisak koji osjećaju zbog zdrave prehrane koju moraju priuštiti svojoj djeci svakog dana. Mame obično rade oko 14 sati dnevno, što se zapravo računa kao dva različita posla. Ovi rezultati nisu iznenađujući brojnim majkama, no lijepo je što podsjećaju ostatak svijeta koliko je zahtjevna njihova uloga. 

Pogledajte video: Kumice o Danu žena

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
  • samoborka:

    Dajte ne genetalizirajte. Neke zene,odnosno majke u ovom slucaju,zaista puno rade po kuci i brinu se o obitelji po cijeli dan. No, ima gomila majki koje samo pricaju (zene su carice kukanja) o svom napornom dnevnom ritmu,a zapravo im dan ... prikaži još! prodje u surfanju internetom,Facebooku, izlezavanju, hodanju po kavama okolo.. Prema tome, kao sto rekoh, ne generalizirajte..