Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudno, ali funkcionalno

Evo zašto biste trebali svaki dan trljati kožu mekanom četkom

masaža
Foto: Thinkstock
25.04.2014.
u 21:00

Da biste stimulirali proces limfne drenaže i osigurali dovoljan prodor kisika u kožu, započnite dan četkanjem suhe kože od stopala prema gornjem dijelu tijela - kasrcu i limfnim čvorovima ispod pazuha.

Svakodnevno trljanje kože mekanom četkom izuzetno je važno za održavanje pravilne cirkulacije krvi, kao i čistoće i sjaja kože. Limfni sustav, preko kojeg se tkiva oslobađaju toksina, ne funkcionira podjednako učinkovito kao krvotok, zbog čega se štetne tvari mogu lako akumulirati - osobito između masnih stanica na bokovima, bedrima i na stražnjici.

U određenom trenutku, ove naslage potisnut će masne stanice prema gore, što izaziva njihovo probijanje kroz potpornu fibroznu mrežu kože i dovodi do stvaranja celulita. Dakle, da biste stimulirali proces limfne drenaže i osigurali dovoljan prodor kisika u kožu, započnite dan četkanjem suhe kože od stopala prema gornjem dijelu tijela - ka srcu i limfnim čvorovima ispod pazuha.

Savjet + Vodite računa da četka bude dovoljno mekana, jer oštre dlake mogu iritirati kožu.

>>Zbog spuštenih stopala trpe i zglobovi! Pomozite si ovim jednostavnim vježbama

>>Loša cirkulacija – pritajni ubojica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije