Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prerani gubitak kose

Evo što se događa s muškarcima koji oćelave oko 30-e

ćelavost
Foto: Thinkstock
14.09.2015.
u 15:09

Ćelavost pogađa oko poloviu muškaraca nakon 50. godine, ali može neugodno iznenaditi i muškarce mlađe dobi

Muškarci koji počnu rano gubiti kosu, oko 30., imaju još jedan problem.

Istraživanje je pokazalo da se ti muškarci muče i sa smanjenom plodnošću.

Volumen sperme kod muškaraca koji prerano počnu gubiti kosu je i do 60 posto manji u usporedbi s drugim muškarcima koje ne muči ćelavost, piše Daily Mail.

Razlog tome leži u činjenici da hormonalne promjene povezane s gubitkom kose mogu negativno utjecati i na plodnost kod muškaraca.

Ćelavost pogađa oko polovinu muškaraca nakon 50. godine, ali može neugodno iznenaditi i mlađe muškarce.

>>Evo zašto ćelavite, a zašto sijedite!

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar unfeeling
unfeeling
18:26 14.09.2015.

Ćelav sam i baš mi je super. Trošim 100 puta manje šampona od žene i sve to mogu spičkat na pivo.

QW
qwertz
16:25 14.09.2015.

...plus, ovaj članak je onak totalna bedastoća. Naime, ne ulazeći u to da li je istraživanje točno ili ne - poanta je da je volumen sperme *najmanje bitan*! Bitna je pokretljivost spermija (najbitnije) i njihova koncentracija! A za volumen je samo bitno da nebude ispod 1ml...sve iznad ti je svejedno. Da nije tako onda bi ga svi samo vadili prije nego svrše i nijedna nikad ne bi ostala trudna. ;) A znaš da nije tako.

QW
qwertz
16:19 14.09.2015.

@AnteDeJure...nemoj gluposti pričati nego se informiraj prije nego napišeš nešto u što sam želiš vjerovati. Dakle, nema tu nikakvog "genskog" defekta nego ti muškarci "stvaraju" više hormona DTH (Dihydrotestosterone) koji uništava korijen kose. Google is your friend. E sad, možemo raspravljat zašto neki imaju sklonost da tog hormona imaju više, a neki manje, ali to nije "poremećaj" nego neki imaju drugačiji "okidač" tog hormona. BTW, to ne možeš generalizirati. Znam frenda koji je ćelav valjda negdje od 20te, sad ima 40 i nedavno je napravio svoje 5 dijete. :\ Dakle wtf. To je sve individualno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije