Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pa da znate...

Evo što se događa ako pijete litru mineralne vode na dan

mineralna voda
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
11.07.2016.
u 17:27

Koje su posljedice i kako ispijanje litre mineralne vode na dan utječe na naš organizam pojašnjava Mirela Marić, mag. nut., iz Poliklinike Aviva

Već nekoliko mjeseci suprug pije otprilike litru mineralne vode dnevno. Može li biti negativnih posljedica za organizam i kojih?

Koje su posljedice i kako ispijanje litre mineralne vode na dan utječe na naš organizam pojašnjava Mirela Marić, mag. nut., iz Poliklinike Aviva

Mineralne vode prirodne su vode koje sadrže otopljene minerale. Nemaju negativan učinak na zdravlje, naprotiv. U svijetu ne postoje dvije iste prirodne mineralne vode jer je svaka specifična i jedinstvena po sastavu s obzirom na područje na kojem izvire. Najvažnija obilježja mineralnih voda su prirodna čistoća i stabilan mineralni sastav. Te vode ne prolaze tretmane dezinfekcije.

One izviru iz podzemnih ležišta koja su zaštićena od svih rizika onečišćenja. Mineralni sastav prirodnih mineralnih voda određen je karakteristikama tla i stijena kroz koje prolaze, a najčešće su to kalcij, magnezij, natrij, kalij, hidrogenkarbonati, sulfati, kloridi te brojni elementi u tragovima. Ako voda prirodno na izvoru sadrži CO2 (ugljikov dioksid), ona se naziva i kiselica.

Zbog svog blagotvornog fiziološkog djelovanja te vode se preporučuju u svakodnevnoj prehrani. Čak se i koriste za ublažavanje raznih zdravstvenih tegoba, osobito probavnog sustava.

>>Ovo je 10 znakova da ne pijete dovoljno vode

Komentara 26

IR
Ireneios
19:21 11.07.2016.

Što ne budete pošteni, pa kažete: "Evo vam reklama, pa kome drago."

Avatar Golum
Golum
20:58 11.07.2016.

Placeni oglas...kog vi jebete.

DU
Deleted user
20:57 11.07.2016.

Svaka voda je mineralna (osim destilirane).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije