Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Evo kako ćete u javnom WC-u odabrati najčišću kabinu

Općenito prevladava ideja da treba izbjegavati kabine u sredini, kad god je to moguće, jer se smatraju najprljavijima
14. ožujka 2021. u 07:00 2 komentara 1989 prikaza
Foto: shutterstock

Sigurno ste se i sami nekad suočili s onim 'nemogućim izborom' - koju kabinu odabrati u javnom WC-u... Većina će, logično, kad se nađe u toj situaciji izabrati onu koja im se 'na prvi pogled' učini najčišća, no to nije uvijek i najbolji izbor.

Naime istraživanja su pokazala da postoji puno efikasniji način za prepoznati najčišću kabinu.

Što se tiče javnih zahoda, općenito prevladava ideja da 'treba izbjegavati srednje kabine', kad je to moguće naravno, i birati prvu najbližu, piše The Healthy., jer većina misli da se ta kabina najmanje koristi, što znači i da je vjerojatno čišća nego ostale.

Milenijalci su jako loši u obavljanju kućanskih poslova: Zahod čiste jednom mjesečno!

1 / 6
Istraživanje o obavljanju kućanskih poslova otkrilo je da više od petine ljudi rođenih nakon 1981. čisti zahod svaka četiri tjedna. Čišćenje kupaonice obavljaju jednom tjedno, ali čak 54 posto njih smatra to nepotrebnim.

No časopis New York Magazine ispitao je kakvoj su odluci kod biranja kabine skloni muškarci, a kakvoj žene i pokazalo se da, premda se oba spola vode istom logikom i biraju srednju kabinu, muškarci će se voditi i idejom da kabina treba biti što bliže izlaznim vratima, dok će žene odabrati one najudaljenije od vrata. 

Prema ovom istraživanju, prva je kabina u ženskom WC-u uvijek najčišća, a sukladno s ovim gore, najčišća muška je - ona najudaljenija od vrata.

Procvjetalo je jedno od najljepših stabala u Zagrebu: Magnolija na Tomislavcu najavila je proljeće!

Jeste li među njima? Uvijek pristaju na sve: Ovi horoskopski znakovi ne znaju reći "ne" Jako korisno Otkrila odličan trik za pranje sudopera i metala: 'Skida sve bez grebanja' Ispravan način Znate li koliko svaka vrsta mesa može stajati u zamrzivaču? Evo što kažu stručnjaci
Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • Avatar Stankić
    Stankić:

    Nadam se da se autorka bude kandidirala za najveća svjetska novinarska priznanja sa ovim člankom. Možda za nekog "pulitzera", naravno, na čirilovici, kaj ne?

  • montello:

    bravo dobar članak