Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodatak prehrani

Epimen povučen s polica. Privremeno zabranjena prodaja.

'25.03.2010., Split - Firma HEDERA u Stobrecu na TTTS-u bavi se prizvodnjom prirodnih ljekova.Vlasnik je  Bozo Radic.Proces pakiranja mjesavine u kapsule Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
23.05.2012.
u 21:59

Epimen se prodavao kao dodatak prehrani, no analize su utvrdile kako imaju sastojke koji se koriste kod lijekova

Kapsule Epimen povučene su s polica, javlja HRT. Naime, sanitarna inspekcija privremeno je zabranila prodaju kapsula koje su dodatak prehrani, a poboljšavale su ljubavni život i to zbog sumnji da sadržavaju sastojke kakve imaju i lijekovi.

U sanitarnoj inspekciji potvrđuju da su dobili prijavu u kojoj stoji da preparat Epimen sadržava neke sastojke koji nisu navedeni na deklaraciji. Prije puštanja u prodaju, Epimen je odobrilo Ministarstvo zdravlja na temelju mišljenja povjerenstva koje je sačinjeno od stručnjaka nutricionista, toksikologa itd.

Naime, Epimen se prodavao kao dodatak prehrani, a ne kao lijek, no analize su utvrdile kako kapsula sadržava sastojke koje imaju i lijekovi.

Ključne riječi

Komentara 10

M7
m.74
23:58 23.05.2012.

mislim da je ova vijest povezana sa codex alimentarius kojeg je HR podpisala!! pozanimajte se na youtubu malo!!

CH
chemica
22:18 23.05.2012.

U normalnoj državi se obavi nekakva minimalna analiza, da se bar provjeri sastav, a u lijepoj njihovoj...Povjerenstvo je amenovalo i to je dovoljno da dođe do ovakvog skandala. Navodno je kod odobravanja plasmana lijekova na tržište nešto malo bolja kontrola. Nadam se, za dobro sviju nas.

DR
drug
01:34 24.05.2012.

Zasteve na pola koplja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije