Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubav prema novcu

Emocionalno nezreli? Materijalisti nisu idealni partneri

Novac
VL FOTO
19.12.2012.
u 14:05

Materijalizam je ubojica braka jer su ljudi kojima je bitnija materijalna nego emocionalna sigurnost skloniji svađama

Volite li novac, to nikako ne može biti dobro za vaš ljubavni život i emocionalne veze. Materijalisti češće žive u nesretnim brakovima i manje su zadovoljni vezama nego oni kojima novac nije sve u životu, pokazalo je nedavno istraživanje sveučilišta Brigham provedeno na 1700 parova. Istraživači su otkrili da uzimanje za životnog partnera istomišljenika po pitanju materijalizma može biti izrazito pogubno za brak.

– Mislili smo da će u neskladu živjeti partneri od kojih je jedan rasipnik, a drugi štedljivac. Međutim naša studija pokazala je da su najviše na ratnoj nozi parovi u kojima su oba partnera materijalisti – kazao je voditelj istraživanja Jason Carroll za LiveScience.

Planirate li u skoroj budućnosti stati pred matičara, zapitajte se je li vašem partneru više stalo do novca ili do vas. Bračni partneri koji nisu toliko opterećeni skupljanjem materijalnih dobara stabilniji su kao partneri i manje su skloni svađama i sukobima. Materijalisti, pokazali su testovi, lošije su stajali s emocionalnom zrelošću, komunikacijskim vještinama koje im nisu bile jača strana, a i bili su kraćeg fitilja pa su sukobi bili češći. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije