Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjet stručnjaka

Električar otkrio: Isključite ovaj mali kućni uređaj preko noći i račun za struju će biti dvostruko manji

shutterstock
30.11.2023.
u 09:30

Jedan iznenađujući aparat troši ogromnu količinu električne energije, a da toga niste ni svjesni.

Nitko ne voli otvoriti račun i iznenaditi se s cifrom koju vide, a to se često može dogoditi s računom za struju. Ali, kako bi izbjegli ove neugodne situacije, postoje razni načini na koje možete ostvariti uštedu. Jedan iznenađujući aparat troši ogromnu količinu električne energije, a da toga niste ni svjesni, piše Krstarica.

Naime, ako je usmjerivač za spajanje na Internet uključen cijeli dan, potrošit ćete znatno više električne energije. Kako bi kontrolirali potrošnju, provjerite energetsku učinkovitost routera i pobrinite se da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stand-by modu.

VEZANI ČLANCI: 

Njemačka savezna agencija za zaštitu okoliša (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se router ne može isključiti jer se njime koristi i telefonska linija. Ako je to slučaj, savjet je da nabavite router koji ima mogućnost barem isključivanja Wi-Fija kada nije u upotrebi. Istina, internet router ne troši više struje od hladnjaka ili drugih uređaja, no bilo bi poželjno isključiti ga kada nije u uporabi.

Počela je sezona zamagljenih stakala u automobilima: Pogledajte kako ih brzo i jednostavno odmagliti!

Komentara 1

OK
Okrad11
09:53 30.11.2023.

Potrošnja struje: bojler, hladnjak, rasvjeta, tv, radio, perilice ... troše jednako kao i usmjerivač za spajanje na Internet. Svaka čast električaru koji je to otkrio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije