Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko priznanje

Dubrovnik dobio titulu najbolje kulturne destinacije

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
14.12.2018.
u 12:33

'Ova nagrada na samom kraju turističke godine predstavlja dodatnu potvrdu popularnosti Dubrovnika, ali i Hrvatske u cjelini, na nama iznimno važnom i velikom američkom tržištu'

Čitatelji i korisnici popularne američke turističke platforme AFAR izabrali su Dubrovnik za najbolju kulturnu destinaciju za 2019. godinu, izvijestila je u petak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Riječ je o priznanju koje AFAR dodjeljuje u sklopu kategorije destinacija, a Dubrovnik je ostvario najviše glasova brojnih američkih ljubitelja putovanja, kažu u HTZ-u.

"Ova nagrada na samom kraju turističke godine predstavlja dodatnu potvrdu popularnosti Dubrovnika, ali i Hrvatske u cjelini, na nama iznimno važnom i velikom američkom tržištu", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

On je čestitao dubrovačkim turističkim djelatnicima i građanima Dubrovnika koji, kako je rekao, za mnoge turiste predstavlja glavni motiv dolaska u Hrvatsku.

Dodao je kako će se intenzivno raditi na realizaciji svih potencijala koje Hrvatska ima na američkom tržištu zbog čega u idućoj godini HTZ otvara ured u Los Angelesu.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić ocijenila je da kulturno-povijesna baština, odlična turistička infrastruktura i visoko kvalitetna usluga čine Dubrovnik i u turističkom smislu gradom za sva godišnja doba.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter

"Posebnu važnost u ukupnoj ponudi zauzima kulturna ponuda, od samog značenja grada koji sljedeće godine obilježava 40 godina UNESCO-ove zaštite, do brojnih festivala, koncerata i ostalih kulturnih manifestacija koje naši gosti rado posjećuju. Time je AFAR priznanje za najbolju kulturnu destinaciju najbolja potvrda kvalitete i odlično izbalansirane kulturne ponude, kako za domaće tako i za strane posjetitelje", komentirala je Romana Vlašić.

"Kao jedna od najpoželjnijih destinacija u Europi, Dubrovnik brojne američke turiste osvaja kombinacijom povijesti, kulture, prirodnih ljepota, gastronomijom i blagom mediteranskom klimom“, rekla je direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin.

HTZ dodaje da je od siječnja do kraja studenoga u Hrvatskoj s tržišta SAD-a ostvareno oko 580.000 dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 23 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima.

Amerikanci najradije dolaze u Dubrovnik u kojem je ostvareno više od 140.000 dolazaka i oko 410.000 noćenja američkih turista.

>> Pogledajte video o najvećem sajmu u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:19 14.12.2018.

Bravo i zaslužili smo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije