Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorava na opasnost

Držala je noge na kontrolnoj ploči u automobilu, pa u nesreći izgubila čelo: 'Nakon 14 godina osjećam posljedice'

Facebook
08.09.2020.
u 10:05

Automobil u kojem se nalazila vozio se brzinom 190 km/h, a udarac u zid ostavio je trajne posljedice.

Grainne Kealy (36) već 14 godina oporavlja se od stravične prometne nesreće u kojoj je izgubila čelo zbog jedne nepromišljene odluke. Ona i njezin dečko vozili su se brzinom od 190 km/h kada su se zabili u zid. Tada 22-godišnja Grainne je tijekom putovanja držala noge na kontrolnoj ploči, a pri udarcu u zid napuhao se zračni jastuk pod njezinim nogama i pritisnuo koljena u lice, prenosi mirror.co.uk.

Hitno je prebačena u bolnicu s višestrukim prijelomima lica, a iz mozga joj je iscurila cerebrospinalna tekućina, što je zahtijevalo liječenje neurokirurga. Liječnici su morali ukloniti njezino čelo bez kojeg je morala živjeti pune dvije godine - sve dok joj nije ugrađeno keramičko.

Foto: Daniel Pavlić

Iako je operacija bila uspješna, Grainne i dalje osjeća posljedice. - Stalno gubim riječi usred razgovora, a to mi se zna dogoditi i do 20 puta dnevno. Kada sam u većem društvu, od buke koju stvori razgovor dobijem glavobolju. Teško mi je ostati dugo usredotočena na nešto - objasnila je.

Naučena svojim iskustvom koliko je opasno voziti se suprotno od propisa i pravila, Grainne širi svijest na tu temu putem svoje Facebook stranice na kojoj otkriva upozorenja, dijeli fotografije posljedica nesreća i slično. 

Dariju multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije