Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo...

Drugačiji fizički odgovori: Muškarci i žene ne reagiraju isto u krevetu!

Shutterstock
16.01.2024.
u 19:01

Tijelo muškarca uvijek reagira kad je uzbuđen, a kod žena stvari stoje drugačije, što je potvrdilo i najnovije istraživanje

Uočeno je da um i tijelo muškarca reagiraju slično kad se nalaze u blizini privlačnih žena ili kad gledaju erotske slike. Kod žena pak postoji nesklad između uma i tijela. Iako su neke tijekom ispitivanja tvrdile da su uzbuđene, na njihovu tijelu nisu bile uočene nikakve promjene, što se nikada nije dogodilo muškarcima, piše Lybrate

"Htjeli smo otkriti koliko uzbuđenje u umu utječe na tjelesno uzbuđenje. Pokazalo se da žene i muškarci reagiraju potpuno drugačije. Ova otkrića puno će nam pomoći u daljnjim istraživanjima o različitostima žena i muškaraca i njihovim seksualnim navikama", pojasnila je kanadska psihologinja Meredith Chivers. 

VEZANI ČLANCI:

Koliko često misle na seks muškarci, a koliko žene? Iako starija istraživanja pokazuju da nema prevelike razlike u tome koliko često oba spola razmišljaju o seksu, najnovije istraživanje objavljeno u časopisu Psychological Bulletin pokazalo je da ipak ima razlike. Analiza rezultata 211 studija o seksualnom nagonu pokazala je da muškarci u prosjeku imaju znatno jači seksualni nagon od žena.

Muškarci na seks gledaju više fizički i uživaju u njemu zbog fizičkog užitka koji doživljavaju. To je i razlog zašto su skloni seksu dati prednost nad ostalim događajima u vezi u usporedbi sa ženama. Žene na seks gledaju kao na aktivnost koja podržava vezu i emocionalno zbližava. Mogu se osjećati sigurno u svojoj vezi dok su uključene u seks, uživaju u seksu i zbog fizičkih užitaka, ali mogu više naglašavati emocionalne dobrobiti.

U većini slučajeva muškarci su oni koji se brže uzbude, iniciraju seks i teško ih je omesti tijekom seksualne aktivnosti. S druge strane, ženama obično treba više vremena, bilo da se radi o seksualnom uzbuđenju ili trajanju seksa. Također, obično reagiraju na mušku inicijativu i lako ih je omesti tijekom seksualnih aktivnosti.

O ovim stvarima muškarci i žene zapravo razmišljaju tijekom seksa, tvrdi istraživanje! 

Ključne riječi

Komentara 1

MA
majeltomoguce
10:31 17.01.2024.

Upravo zbog navedenoga gore, a to su znanstveni fakti - muškarac ne može biti k* jer jednostavno ima puno jači nagon koji ga tjera na sex. Žene takav nagon nemaju, pa kada imaju puno partnera to zapravo nije prirodno, već očito znak poremečaja! Od tuda i ti pogrdni nazivi za ženu, a ne i za muškarca. Naravno protivnik sam pogrdnih izraza, a i znam da ću ih i ovdje dobiti ali kome krivo kome drago - istina je uvijek istina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije