Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za seksualni život o kakvom sanjate

Dosadno vam je u spavaćoj sobi? Isprobajte ovih sedam jednostavnih koraka za bolji seks!

shutterstock
13.02.2023.
u 19:56

Osjećate stagnaciju u krevetu? Vrijeme je da pojačate strast ovog Valentinova uz sedam koraka koji će vaš seksualni život učiniti nevjerojatnim.

Seksualna aktivnost ne samo da dokazano jača vašu vezu, već smanjuje stres, rizik od srčanih bolesti i, prema istraživačima sa Sveučilišta Harvard, ejakulacija može smanjiti rizik od raka prostate za 20% kod muškaraca. Ono što je najvažnije, vaše vrijeme u krevetu mora biti zabavno i morate se osjećati dobro. Pokušajte se ne opterećivati ​​time koliko često imate seks - bitna je kvaliteta, a ne kvantiteta! Uostalom, Archives Of Sexual Behavior otkrio je da prosječna odrasla osoba ima seks 54 puta godišnje, dakle otprilike jednom tjedno, prijenosi The Sun.

Stručnjaci otkrili dan i sat: Ovo je najbolje vrijeme u tjednu za seks!

1/6

Limor Gottlieb, doktorica i istraživačica veza, kaže: „Normalno je da strastven, fantastičan seks nestane u dugotrajnim vezama. Zato vas idealiziranje seksa može pripremiti za neuspjeh. Također, ako prolazite kroz stresno razdoblje, malo je vjerojatno da će to biti visoko na vašoj listi obaveza. Umjesto težnje za savršenstvom, cilj bi trebao biti zabava i postizanje užitka“.

Iskušajte ovih sedam savjeta i prepustite se iskrama u krevetu.

Čitajte

Uranjanje u erotske romane može vam pomoći otkriti što volite u krevetu i kako to tražiti tijekom seksa. "Čitanje jedno drugome može vam pomoći da razumijete svoje seksualne želje i kako ih vaš partner može zadovoljiti. Kada se seksualni ideali ostvare, vaš će se seksualni život vjerojatno poboljšati", kaže Barbara Santini, psihologinja i savjetnica za veze na Peachesandscreams.co.uk. “Pošaljite svom partneru poruku sa sadržajem iz erotskog romana tijekom dana, kada ste odvojeni ili na poslu, kako biste izazvali uzbuđenje. „Slanje poruka seksualnog sadržaja je dobar način da istražite seksualnu maštu sa svojim partnerom. To može povećati seksualno zadovoljstvo i potaknuti bliskost”, nadodaje Barbara.

Limor dodaje: “Isto vrijedi i za parove koji rade od kuće. Iznenadite svog partnera seksi slikom ili koketnom porukom tijekom dana - posebno će im biti uzbudljivo ako dobe poruku dok su na dugom, dosadnom Zoom pozivu".

Pričajte o svojim željama i potrebama

Zvuči jednostavno, ali glasno dijeljenje vaših želja i potreba, osim onoga što nedostaje u krevetu, može stvarno preokrenuti stvari kada je u pitanju seks jer može biti teško otvoriti se u spavaćoj sobi kada izvan nje postoje neriješeni problemi. „Najbolje je da se vaš partner ne osjeća kao u zasjedi. Recite svom partneru da trebate razgovor s njim i neka vam on kaže je li spreman ili predloži kada će biti spreman za razgovor“, kaže Barbara. Nadodaje kako bi razgovor trebali započeti hvaljenjem svog partnera za stvari koje radi i govori – u spavaćoj sobi i izvan nje, a koje vas čine sretnom.  “Zatim, dajte svom partneru do znanja kako se osjećate, bilo da ste tužni, usamljeni, nepovezani, zabrinuti ili frustrirani. Recimo da se osjećate nepovezano. Razmislite o tome što trebate da biste se osjećali bliski sa svojim partnerom – i dajte im do znanja. Zatim, razgovarajte o tome kako vaš partner može zadovoljiti vaše potrebe. To bi moglo biti više večernjih izlazaka ili samo 10 minuta nakon što su djeca otišla spavati da zajedno razgovarate o svom danu, umjesto da odmah uključite TV. Ovdje ćete možda morati pregovarati kako biste se oboje osjećali ugodno dok radite na rješenju", dodaje Barbara.

Budite glasni među plahtama

Tijekom seksa može pomoći ako podijelite ono u čemu stvarno uživate i čega želite više. Pippa Murphy, stručnjakinja za seks i veze na Condoms.uk, kaže: „Ako niste otvoreni o tome što je dobro, a što ne, malo je vjerojatno da će bilo koje od vas dvoje moći postići onu vrstu užitka koju želite od iskustva. Dakle, pobrinite se da oboje budete glasni tijekom seksa“. Dodaje da pokušate koristiti riječi kao što su 'jače' ili 'sporije' kako bi vaš partner znao točno što vam odgovara.

Radite Kegelove vježbe

„Jako dno zdjelice vodi do boljeg seksa i dubokih orgazama“, kaže Barbara. Pokušajte svakodnevno raditi Kegelove vježbe sa svojim partnerom, jer žene i muškarci mogu imati koristi od jačanja dna zdjelice što su u biti mišići i ligamenti koji podupiru mjehur, maternicu i crijeva. „Zajedničko izvođenje Kegelovih vježbi ima mnogo prednosti. Za žene će poboljšati podmazivanje vagine i opće seksualno uzbuđenje, a za oboje će vam olakšati postizanje orgazma. Za muškarce će učiniti erekciju čvršćom jer poboljšava protok krvi u preponama“, objašnjava Pippa. Legnite na tlo, podignite, držite i stisnite mišiće zdjelice pet sekundi, zatim se opustite. Ponovite ovo 10-15 puta.

Zaboravite na misionarsku pozu

Nove pozicije mogu vašu vezu učiniti uzbudljivijom. Ako ste zapeli u misionarskom položaju, prebacite se u položaj kaubojke, a ako želite biti pustolovniji, isprobajte pozu 'The Pretzel Dip'. Možda zvuči malo akrobatski, ali nudi dublji prodor. Lezite na bok, dok vaš partner kleči i opkorači vašu donju nogu. On bi trebao držati vašu gornju nogu i omotati je oko sebe. Ovaj potez također omogućuje vašem partneru da istovremeno stimulira vaš klitoris. „Dobar položaj za orgazam trebao bi duboko prodrijeti u ženu, stimulirati klitoris i masirati grudi“. Barbara objašnjava: „Fokusiranje na više od jednog mjesta može učiniti da vaš partner postigne orgazam brže nego što je zamislio“.  Ako do sada niste, pokušajte masturbirati i pored svog partnera, kako biste mu pomogli da nauči što vas točno uzbuđuje.

Tražite seks

Uspoređivati ​​kalendare kako bi odvojili određeno vrijeme za seks moglo bi se činiti kao smrt spontanosti, ali je važno - posebno za zaposlene parove koji se rijetko viđaju. „Baš kao što nalazite vremena za tjelovježbu ili kavu s prijateljima, morate dodati seks u svoj kalendar. Iako ovo ne zvuči baš romantično, određivanje vremena za intimnost ne samo da stvara uzbuđenje, već također osigurava da seks ostane prioritet u vašoj vezi“, kaže Limor. Krenuti u akciju u trenutku je zabavno, ali raspored možete iskoristiti kao priliku da isplanirate seksi outfit ili da se bacite na to u drugoj prostoriji – samo pazite da je kuća prazna!

Neka klizi

Nemojte se sramiti - napravite zalihe lubrikanta. „Mnogi vjeruju da je lubrikant isključivo za one koji pate od suhoće tijekom seksa, ali to nije slučaj. On može donijeti mnogo koristi u spavaćoj sobi“, kaže Pippa. „Može povećati zadovoljstvo stvaranjem različitih osjeta, poput učinka zagrijavanja ili hlađenja gdje god se primijenio. Neki čak mogu odgoditi ejakulaciju što je savršeno za one koji žele da seks traje duže. Osim toga, studija Centra za seksualno zdravlje Sveučilišta Indiana pokazala je da lubrikant svima olakšava postizanje orgazma za 50 posto“, dodaje Pippa.

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak…

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije