Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dekoracija

Dosadile su vam kuglice? Evo čime možete ukrasiti bor

kuglice
Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
23.12.2014.
u 08:15

Božićno drvce možete ukrasiti ukrasima od papira, češerima, obiteljskim fotografijama...

Bliži se Badnjak i ukrašavanje božićnog drvca. Za slučaj da vam je dosadilo bor ukrašavati na uobičajen način odnosno kuglicama, donosimo vam nekoliko ideja.

Ukrasi od papira i kartona

Na kreativan način ukrasiti božićno drvce možete ukrasima koje ste izrezali od papira ili kartona. Možete ih izrezati u obliku božićnih drvca, zvijezda i drugih blagdanskih simbola. Bor možete ukrasiti i origami ukrasima, a možete iskoristiti i stare božićne čestitke, razglednice ili crteže.

Ukrasi od tkanine

Ukoliko znate s iglom i koncem ukrase možete napraviti i od tkanine. Možete sašiti ukrase u oblicima kakvi vam odgovaraju. Od tkanine ili vune možete napraviti i kuglice...

Češeri i umijetno cvijeće

Bor možete ukrasiti češerima koje možete obojiti 'et voilà' sami ste na jednostavan način napravili božićne ukrase. Drvce možete ukrasiti i umjetnim cvijećem koje možete obojiti u neku boju kako bi izgledalo efektivnije.

Obiteljske fotografije

Većina ljudi božićne blagdane provodi u krugu obitelji. Kako bi pojačali dojam obiteljskog zajedništva i prisjetili se nekih trenutaka za ukrašavanje bora možete iskoristiti i obiteljske fotografije. Jedan od načina kako to učiniti je da ih isprinatate i zalijepite na karton koji koncem potom objesite na bor.

Ukrasi s porukama

Ukrasi s porukama također mogu biti dirljiv način kako da ukrasite božićno drvce. Poruke namijenjene članovima svojih obitelji ili voljenim osobama možete napisati na papir ili vrpce koje možete i obojiti.

Tematski ukrasi

Božićno drvce  možete ukrasiti tematski. Za tematsko ukrašavanje mogu vam poslužiti ukrasi od papira ili kartona, boja u spreju, stare igračke, razglednice, čestitke, slatkiši, fotografije, crteži...

Bor od neobičnog materijala

Sami možete napraviti i cijelo božićno drvce. Možete ga napraviti od plastičnih boca, izrezati tkaninu i potom ju ukrasiti, naslagati knjige ili kutije jednu na drugu tako da dobijete oblik božićnog drvca itd. Ako nemate bor, možete ukrasiti i suhe grane koje možete obojiti u neku boju kako bi izgledale upečatljivije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije