Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno

Dojenje bi moglo spasiti 900 beba godišnje

rode3
Saša Zinaja
08.04.2010.
u 16:24

Analiza je provedena u SAD-u, a ne donosi izričite razultate nego tek izračune.

Analiza provedena u SAD-u pokazala je da bi češće hranjenje dojenjem moglo spasiti živote 900 beba na godinu. Kad bi 90 posto majki u SAD-u dojilo svoje bebe prvih šest mjeseci njihova života, to bi smanjilo i troškove za milijarde dolara.

Rezultati su objavljeni ovaj tjedan u internetskom izdanju časopisa Pediatrics i predstavljaju tek procjenu, ali nekoliko stručnjaka koji su ocjenjivali analizu smatra da su metode kojima se došlo do ovog rezultata logične i razumne. Rezultat pokazuje da bi se mogle spriječiti stotine smrti dojenčadi te smanjiti troškovi liječenja, a za sve bi moglo biti zaslužno dojenje.

- Majke ne shvaćaju koliku korist djeca mogu imati od dojenja, odnosno ne cijene je dovoljno - rekla je autorica analize dr. Melissa Bartick iz harvardske medicinske škole. Dojenje se nekad smatra izborom ovisno o načinu života, ali dr. Bartick smatra da je to zdravstveni problem.

Ključne riječi

Komentara 1

TU
Tuga
20:53 08.04.2010.

Uzas, kakav los clanak. Neznam koju bi recenicu prvu komentirala. Dakle, prema clanku, bebe bi prezivjele samo zato sto je dojenje besplatno? Ne spominje se nigdje povecan imunitet na bolesti i manji broj alergija, ali su te misteriozne metode na kojima se istrazivanje temelji \"logicne i razumne\". Ipak, prema posljednjoj recenici, dojenje je zdravstveni problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije