Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trudnoća

Dobre bakterije u crijevima štite trudnice od debljanja

trudnica
Photos.com
21.03.2010.
u 17:40

Debljanje u trudnoći ne ovisi samo o količini i sastavu unesenih namirnica nego i o bakterijama u crijevima trudnice.e. Svakodnevna konzumacija probiotičkih dodataka prehrani (s kulturama LGG I BBL) pokazala se preventivnom mjerom

Neke trudnice skladno nose svoj loptasti trbuh tako da se odostraga uopće ne primjećuje da su u blaženom stanju, a druge se prošire uzduž i poprijeko. Mogla bi ih zanimati spoznaja do koje su došli finski znanstvenici. Debljanje u trudnoći ne ovisi samo o količini i sastavu unesenih namirnica nego i o bakterijama u crijevima trudnice. Na Sveučilištu u Turku na 50 trudnica pokazalo se da su one čija se crijevna mikroflora sastojala pretežito od Escherichije coli dobile puno više kilograma od trudnica čiji je probavni trakt bio naseljen bifidobakterijama.

Pozitivne su bakterije, osim na težinu, povoljno djelovale i na sniženje razine LDL kolesterola te održanu razinu folne kiseline i B vitamina. Za razliku od pozitivnih bakterija iz rodova Bifidobacterium i Bacteroides, negativnima su se pokazale Escherichia coli, Staphylococcus i Enterobacteriaceae. Svakodnevna konzumacija probiotičkih dodataka prehrani (s kulturama LGG I BBL) pokazala se preventivnom mjerom, prenosi British Journal of Nutrition.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:33 22.03.2010.

zaradite na ovom..provjereno, mozda malo vremena izgubite dok se registrirate ali isplati se....http://bux.to/?r=Bezuhov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije