Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok u bolnici

Djevojka otišla u bolnicu sa sumnjom na bubrežni kamenac - doma se vratila s bebom

BriAnna Blanton
04.04.2023.
u 09:30

Iako je 18-godišnja djevojka mislila da ima upalu bubrežnog kamenca, ispostavilo se da je trudna i da su joj počeli trudovi.

Kad se BriAnna Blanton probudila u bolovima, otišla je u bolnicu misleći da ima bubrežni kamenac. No vrlo brzo se otkrilo da je 18-godišnjakinja zapravo trudna. Ova djevojka iz Južne Karoline u SAD-u, nije imala pojma da je trudna dok joj liječnici nisu rekli da ima 5 cm dilatacije. Za vrijeme trudnoće se nije udebljala i imala je redovitu menstruaciju. Rekla je da je prethodno ljeto provela družeći se s prijateljima, plivajući i jašući konje te da joj nije bilo na kraj pameti da bi mogla biti trudna, prenosi Metro.

Srećom, njezina kći, Oakleigh Allyn, koja sada ima šest mjeseci, sigurno je rođena i svakim danom sve više napreduje. BriAnna je rekla: 'Provela sam cijelo ljeto ne znajući da sam trudna. Bila sam u bikinijima i kratkim topovima, ali nikad se nisam udebljala niti imala bilo kakve druge simptome. Čak sam još dobivala redovitu mjesečnicu. Bila sam tako nespremna za dijete. Nisam imala ni pelena, ni krevetića, ni odjeće. Nisam imala baš ništa. Međutim, srećom, cijela moja obitelj, prijatelji i crkvena obitelj okupili su se oko mene kako bi podržali mene i moju novu bebu'.

BriAnna nije imala simptome trudnoće sve dok se jedne noći nije probudila u 4 ujutro s bolovima u rebrima. Kada se probudila imala je osjećaj da mora na WC, ali je samo zaspala jer nije htjela ustajati: 'Deset minuta kasnije ponovno sam se probudila, ali ovaj put se činilo kao da sam doživjela nesreću te sam pomislila da je tako čudno. Ovo mi se nikad prije nije dogodilo. Ispostavilo se da je to bio moj vodenjak. Bol se pojačala i u rebrima, pa sam odlučila probuditi mamu jer nisam znao što se događa'.

Sumnjajući na bubrežne kamence, BriAnnu je mama odvela u bolnicu. 'Kad smo stigli, mama mi je objasnila što se događa dok sam svake tri do četiri minute osjećala bol u nižem dijelu trbuha, što se očito pokazalo kao trudovi. Medicinska sestra je tada pitala može li provjeriti trudove i ja sam pristala. Čak sam i radila sam test na trudnoću mjesec dana prije jer mi je pozlilo nakon što sam nešto pojela. Mama je htjela da napravim test, ali bio je negativan', dodaje novopečena majka.

Nakon što je medicinska sestra pregledala BriAnnu, potvrdila je da ja trudna: 'Nikada neću zaboraviti izraz njezina lica kad mi je rekla da misli da imam 8 cm dilatacije. Usta su mi pala na pod. Nisam mogla ni plakati. Bila sam u totalnom šoku. Nisam se imala vremena ni fizički ni psihički pripremiti za porod, pa sam bila potpuno prestravljena. Tada su me odvezli na odjel za porođaj, gdje su mi potvrdili da zapravo imam 5 cm dilatacije i da je beba na putu. Dobila sam epiduralnu, ali prije nego što je počela djelovati, beba je stigla'.

BriAnna je rodila zdravu djevojčicu, ali joj  je bilo nevjerojatno da je malena težila više od tri kile: 'Nemam pojma kako sam nosila bebu od 3 kg u sebi. Uvijek sam bila tako mršava. Kad sam se konačno smirila nakon poroda, mama me pitala kako ću je nazvati. Provela sam 45 minuta razmišljajući o tome prije nego što sam smislila ime Oakleigh'.

BriAnna je bila nervozna reći obitelji i prijateljima o svom novorođenčetu. 'Trebalo mi je neko vrijeme da procesuiram i naviknem se na situaciju. Također sam se bojala reći svojim prijateljima jer nisam znala kako će reagirati. Nisam im rekla otprilike tjedan dana, ali kad sam na kraju jesam, bili su tako dobri u vezi s tim', dodaje. Sada, nakon što se pomirila sa šokom, BriAnna uživa u majčinstvu. Kaže: 'Volim biti mama. Srećom, prije sam radila u vrtiću pa nisam bila potpuno nespremna kako čuvati bebu. Sve mi je počelo dolaziti prirodno, uz pomoć i podršku moje mame. Iako je Oakleigh bila veliko iznenađenje, ona je stvarno veliki blagoslov i ne bih mijenjala to što sam joj mama ni za što na svijetu'.

Žena ostala trudna u 56. godini: 'Mislila sam da su doktori ludi i da je to nemoguće!'

 

Komentara 2

DU
Deleted user
11:09 04.04.2023.

....jahala konja pa ostala trudna....????

MO
modovisisajteMaraschino
09:46 04.04.2023.

prije 3 dana je bio 1. april

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije