Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paket za ručak u školi

Dječji obrok ne smije sadržavati slatkiše i prženu hranu

djeca jedu
14.01.2010.
u 11:00

Ako se pita stručnjake, zdrav paket trebao bi sadržavati meso, ribu ili mliječni izvor proteina, sendvič od cjelovitog zrna, bar jednu porciju povrća i voća, vodu ili mlijeko za piće, a može i jogurt ili sok od naranče

Čak 99 od 100 paketa za ručak u britanskim školama je nezdravo.

Ako se pita stručnjake, zdrav paket trebao bi sadržavati meso, ribu ili mliječni izvor proteina, sendvič od cjelovitog zrna, bar jednu porciju povrća i voća, vodu ili mlijeko za piće, a može i jogurt ili sok od naranče.

Hrana koju bi svakako trebalo izbjegavati su slatkiši i čokolade, grickalice, gazirana pića, pržena hrana i prerađeno meso i bijeli kruh.

Ključne riječi

Komentara 2

BO
botanicharka
11:39 14.01.2010.

pa zašto ne napravite takvo istraživanje u Hrv.? Teoretski gledano, zašto nam je važno kakva je situacija u Britaniji i kako se to odnosi na naše uvjete tu? Možda bi naši rezultati drugačije pokazali, tko zna? :)

CV
cvijece
18:55 28.01.2010.

a još veću štetu nanosi prazan dom u kojem dijete ne dočekuje nitko,ni osmjeh mame i tate a na stolu čips/smoki ,možda hrenovke i 10.- kn sa ceduljom \"kupi si nešto za ručak/večeru,mi smo na poslu...(a ti to moraš cijenitnit jer se mi mučimo da tebi bude dobro i da sve imaš...)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije