Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozdravio je

Dječak (6) ima cističnu fibrozu, a prebolio je i koronavirus: 'Ja sam ratnik i pobijedio sam COVID-19'

Facebook
06.04.2020.
u 13:30

Ovaj dječak dio je skupine visoko rizičnih osoba od obolijevanja od koronavirusa, ali uspio ju je pobijediti i ozdraviti.

Joseph Bostin, 6, iz Tennesseeja u SAD-u proslavio je oporavak od koronavirusa porukom u kameru: “Ja sam ratnik s cističnom fibrozom i pobijedio sam COVID-19!” Ovaj hrabri dječak prošli mjesec obolio je od koronavirusa te je zabrinuo svoju majku Sabrinu zbog postojećih medicinskih problema koje već ima, prenosi unilad.co.uk.

Zbog njegove cistične fibroze, Joseph je u skupini visoko rizičnih osoba, što znači da mu se zdravlje moglo opasno i ozbiljno zakomplicirati zbog virusa. Cistična fibroza je genetska bolest koja napada pluća i ostale organe, a osobe koje boluju od nje proizvode sluz koja im može doći u pluća i spriječiti normalno disanje. 

Njegova majka, Sabrina, objavljivala je njegovu borbu s koronavirusom na društvenim mrežama te otkrivala njegove simptome, koji su započeli s kašljem i visokom temperaturom. Na sreću, nakon izolacije, njegova visoka temperatura se smanjila, a Sabrina je obavijestila društvene mreže porukom: “Probudio se bez visoke temperature i imao je dobar san prošlu noć. I dalje kašlje i ima glavobolju, ali se smije, jede i sretan je!

Pogledajte kako je Joseph obavijestio svoje pratitelje da je pobijedio koronavirus:

No najsretnija vijest došla je 1. travnja kada se Joseph sam javio svojim vjernim pratiteljima i obavijestio ih da je službeno ozdravio i pobijedio koronavirus. Iako će se i dalje držati uputa stručnjaka i ostati u izolaciji, ova vijest bila je pravo olakšanje za Josepha, a i za cijelu njegovu obitelj.  

Komentara 1

KO
Kokoiduhovi
13:41 06.04.2020.

Ti si heroj! Bravo za tebe, pravi si borac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije