Naslovnica Lifestyle Zdravlje

'Djeca s poplavljenih područja će dobiti udžbenike za sljedeću godinu'

Ministar obrazovanja Željko Jovanović danas je u Banskim dvorima skupa sa Brankom Pavoković, zamjenicom predsjednika Nezavisnog sindikata, potpisao granski kolektivni ugovor za zaposlenike u srednjim školama.
22. svibnja 2014. u 11:46 3 komentara 301 prikaza
Željko Jovanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar obrazovanja Željko Jovanović danas je u Banskim dvorima skupa sa Brankom Pavoković, zamjenicom predsjednika Nezavisnog sindikata, potpisao granski kolektivni ugovor za zaposlenike u srednjim školama.

Ministar je rekao da su pregovori bili teški zbog stanja u državnom proračunu i da je ovo najbolji mogući ishod. Napomenuo je da su ostali dodaci za rad u otežanim uvjetima i za rad s djecom s posebnim potrebama. Također svim zaposlenicima koji imaju 30 ili više godina staža omogućeno je dva sata manje rada u jednom tjednu, a bez umanjenja plaće.

Djeca iz poplavljenih područja će dobiti sve što im treba za državnu maturu

Ministar Jovanović rekao je kako je strateški cilj ove Vlade da do kraja godine dobijemo novi Zakon o srednjim školama i novi Zakon o osnovnim školama. Jovanović je obećao da će biti bolji ministar u nastavku mandata. - Ovaj granski kolektivni ugovor nastao je u izuzetno teškom vremenu i nadam se da ćemo bolji potpisati u nekim boljim vremenima - rekla je Branka Pavoković i izrazila da joj je drago što su uspjeli potpisati ugovor prije državne mature.

Ministar Željko Jovanović pozvao je predstavnike Nezavisnog sindikata iz visokog obrazovanja da i oni ispregovaraju granski kolektivni ugovor. Ministar je obećao svoj djeci iz škola koja su stradala u poplavama da će dobiti sve što im treba za državnu maturu, besplatne udžbenike za iduću školsku godinu i da će te stradale škole dobiti svu potrebnu opremu na vrijeme. 

>> Udžbenici, školske torbe, pernice i ruksaci – sve za školarca na Mondu!

>>Jovanović: Omogućiti uvjete da djeca trpe što manje

>>Jovanović pogodovao Thalassotherapiji: Da bi postao 
docent, dao im dopusnicu

Rafting
AVANTURA NA VODI
Otkrijte gdje je najbolje ići na rafting, a gdje se krije raj za avanture u kanuu i kajaku

A1 izdvaja za Vas

  • Conan Barbarin:

    evo i našeg vrlog jovanovića, odlučio i on skupiti pokoji jeftini politički poen...a ne shvaća da do slijedeće školske godine on više neće biti ministar...

  • Ante tTony:

    nikolic mu vartio nazad sad koristi priliku triba ih podilit da se malo ztaskakju propusti

  • Ivan Basar:

    Gospodine Ministar obrazovanja Željko Jovanoviću, ja sam rekao ovdje Gospodine Jovanoviću, da li ste vi svjesni toga što je ovdje rečeno, što ste ovdje rekli, jadnom siromašnom narodu koji se srami svog siromaštva, kojih je četristotisuča besposlenih i onih par ... prikaži još! koji rade za plaču, za siromašni mjesečni dohodak od tri i pol ili do četri tisuće kuna. Ministar obrazovanja. Hrvati svojoj djeci moraju sami iz svoje ruke kupiti knjige. Njemci, politički iskreno vođena zemlja, to ne rade. Njemačkoj djeci škola daje knjige, ne roditelji. Njima je lako, oni ne mijenjaju zakone svakih sedam dana, oni upotrebljavaju, od učenika vračene knjige i sljedeče godine. Gospodo, da li nas nije sram. Ne svi, ali masa ih se ruši na Tuđmana, politički neiskusnog, na čovjeka koji je sa svim svojim greškama, sa nama zajedno, gotovo bez oružja, nama dao Hrvatsku. Gospodo, današnji političari, koji od vas ima besramne hrabrosti reči da bi to i on učinio. A naši političari danas djeci ne mogu dati knjige. Toj djeci koja si sama mora kupiti knjige umjesto odjeće, toj djeci kojoj ostaju dugovi od vaše nesposobne politike. Roditelj koji ima još jedno, godinu dana mlađe dijete mora, prisiljen je, ponovo kupiti knjige, jer je prije tjedan dana promijenjen zakon. Političari, da li vas je sram. Zakoni, novi zakoni, odbijeni zakoni, sadržajno krivi zakon, promijenjeni zakoni, svima iza leđa progurani zakoni i našem narodu i EU-u, a mi, narod kako da to ocijenimo. A škola, učenik, da li i on sa tom novom knjigom može na ispitu progurati stvari koje njegov nastavnik još nije savladao, prenovo, i učitelji trebaju vremena. Teško, hrvatska politika, i koja je to ponosna sirotinja.