Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udar na um i tijelo

Devet razloga zbog kojih vas industrijska hrana vodi u smrt

čips, hamburger, junk food (1)
Gero Breloer/DPA/PIXSEL
04.06.2013.
u 15:00

Osim što možete postati ovisni, prerađena hrana vam može trajno narušiti zdravu probavu, ali i potaknuti razvoj demencije...

Prerađena hrana smrt je za vaš organizam jer mu ne donosi ništa dobroga, samo primamljiv miris i zamaman okus. Evo objašnjenja stranice NaturalNews kako prerađena hrana \"udara\" na um i tijelo i što zapravo prizvođači takve hrane ne žele da znate...

Možda ćete zato sljedeći put preskočiti vrećicu čipsa ili gumenih bombona...

1. Prerađena hrana vodi u ovisnost. Brža prerada prerađene hrane stvara veliku navalu dopamina u mozgu, neurotransmitera odgovornog za osjećaj zadovoljstva. Stoga brzu hranu konzumiramo sve više i češće, a znamo što to donosi - \"trovanje\" organizma i nakupljanje neželjenih kilograma. A da o bolestima ne govorimo...

2. Fosfati uništavaju kosti i organe. Osim što hrana \"začinjena\" fosfatima ima jači okus te dulji rok trajanja, vaš organizam neće očuvati od propadanja. Naprotiv, potaknut će zdravstvene probleme, ubrzano starenje, propadanje bubrega i slabljenje kostiju...

3. Svježa hrana je jeftinija. Čest izgovor za konzumiranje brze hrane je da je svježa i zdrava hrana preskupa. No ako ju pripremate sami, zdrava porcija koštat će vas manje nego obrađena hrana s aditivima i kojekakvim dodacima.

4. Prerađena hrana vodi kroničnim upalama. Kronične bolesti poput srčanih bolesti, demencije ili neuroloških problema, pa i rak povezani s kroničnim upalama u tijelu jer se organizam ne može učinkovito riješiti nakupljenih toksina. A kronične upale najčešće su posljedica potrošnje prerađene hrane...

5. Prerađena hrana uništava probavu. Kolači ili ostali prerađeni šećer zapravo su otrov za vašu probavu jer narušavaju prirodni eko sustav uništavajući dobre bakterije te se na taj način povećava rizik od infekcija. Hrana bez dovoljne količine vlakana, vitamina i enzima svakako će poremetiti i najuredniju probavu.

6. Prerađena hrana loša je za mozak. Zbunjenost, loša koncentracija i problemi s pamćenjem mogu biti povezani s lošom prehranom, isto kao što cjelovita i prirodna hrana utječe na poboljšanje raspoloženja.

7. Prerađena hrana je genetski modificirana. Često se ona povezuje s oštećenjem tkiva, neplodnošću, gastrointestinalnim poremećajima i rakom. Konzumacija GMO hrane zapravo je unošenje mnogo otrova u organizam koji dovodi do debljanja i kiselosti organizma ali i promjene funkcije crijevne flore.

8. Prerađena hrana puna je pesticida. Prema podacima Rodale Instituta žitarice su \"obrađene\" s čak 70 vrsta različitih pesticida, ali i kemikalijama koje produljuju skladištenje.

9. Prerađena hrana nije hranjiva. Prirodna hrana trune i na njoj rastu gljivice, dok obrađena ostaje gotovo jednaka bez obzira na starost. Prerađena hrana dobivena je sintetičkim postupcima, a da bi joj se \"vratio\" prirodan okus još još se mora dodatno strukturno izmijeniti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije