Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
idu na sud...

Udovica nakon smrti šokirala obitelj: Bogatstvo od tri milijuna eura ostavila majstoru!

zlato
Davor Višnjić/PIXSELL
27.02.2023.
u 14:30

Kad je ostala udovica, majstor joj je počeo u kući obavljati razne sitne poslove i popravke i tako se s usamljenom ženom zbližio; i to toliko da mu je odlučila dati baš sve.

Starija žena iz Austrije koja je zadnjih godina života patila od demencije uspjela je nakon smrti šokirati svoju obitelj; ostavivši oporučno sve što je imala svom majstoru. Starija je žena, kako piše austrijski Kronen Zeitung'težila' nekoliko milijuna eura, a čini se kako rodbina od toga neće vidjeti ni centa...

Ona je naime bez njihovog znanja nekoliko mjeseci prije smrti svog majstora navela i kao kontakt osobu u hitnim medicinskim slučajevima, što će obitelji sigurno dodatno otežati pokušaj da na sudu dokažu kako joj je on bio 'samo vodoinstalater'.

Najviše je bogataša na svijetu ovog horoskopskog znaka

zlato
1/5

Inače je brigu o financijama vodio njezin suprug koji je, nakon više od 50 godina braka, 2018. preminuo, a kako par nije imao djece ostala je potpuno sama. 

Godinu dana kasnije, spomenuti je majstor/vodoinstalater počeo u njenoj kući obavljati razne sitne poslove i popravke i tako se zbližio s usamljenom ženom; i to toliko da je nakon nekog vremena darovnicom na njega prepisala svu zemlju i nekretnine koje je posjedovala, te mu kao jedinom nasljedniku u oporuci obećala i ostatak svog bogatstva.

“Nikada ne bih pomislio da je tako lako dobiti nečije nasljedstvo, a da mu ni nisi dio obitelji”, požalio se ženin nećak Christian T. “Riječ je o bogatstvu vrijednom više od tri milijuna eura.”

Ipak, teško da će s tim argumentom išta na sudu postići jer je, kako kažu pravni stručnjaci, sve 'čisto' i legalno.

“Ova je procedura potpuno legalna”, rekao je Lorenz Kirschner, odvjetnik specijaliziran za ostavinska pitanja. Sve dok nema kaznenog djela prijevare, prisile ili obmane, rodbina, ističe, ništa ne može napraviti.

A prema njemu, neće im puno pomoći ni činjenica da je žena bolovala od demencije, što vjerojatno nije dovoljno da se njena oporuka proglasi neutemeljenom.

“Da bi ona bila valjana, dovoljno je da je pokojnik u trenutku njenog sastavljanja psihički bio na razni djeteta od dvanaest do 14 godina”, objasnio je.

Čini se tako, dodaje Kirschner, da će sve što je posjedovala ipak pripasti majstoru/vodoinstalateru - uključujući i obiteljske fotografije. Pa kome pravo, kome krivo...

Jedna mama pokazala kako uštedjeti novac na zabavan način

Ključne riječi

Komentara 2

MI
Mikis
16:23 27.02.2023.

dobro da nije ostavila crkvi. to bi onda bio vrhunski mrtvi kapital. ja ne znam zasto ljudi ne ostavljaju nasljedstva medicinskim odjelima, bolnicama, pedijatriskim kirurgijama itd. samo cmizdre kad vide na vjestima da nema za lijek ili operaciju malo djetee ili novorođence , a onda ostave sve crkvi

HA
HERCEGOVA@AC
16:49 27.02.2023.

A gdje rodbina bila dok je baki trebala pomoć. Ovako su kod mog susjeda došli nakon smrti i pitali da im pokažem što su naslijedili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije