Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
meka i baršunasta

Dekolte otkriva prave godine! Započnite njegu već pod tušem

Njega grudi
Foto: Shutterstock
1/3
21.03.2014.
u 09:10

Koža dekoltea je nježna, tanka, delikatna. Zahtijeva posebnu njegu, a često na nju zaboravimo. Bilo bi poželjno da je čistite kao što čistite lice, a uz maske, kreme i masaže, pomoći će vam i grudnjak koji savršeno pristaje

Meka, baršunasta i elastična koža san je svake žene, a iako smo (gotovo) apsolvirali kako je njegovati, često zaboravimo da određeni dijelovi tijela zahtijevaju posebnu njegu.

Kad ste posljednji put svome dekolteu i grudima pridali jednaku pažnju kao i njezi lica? Koža dekoltea nježna je i tanka. U njoj je vrlo malo lojnih žlijezda, ispod nje nema mišića koji bi je podizali, a naborat će se s godinama i uz prekomjerno sunčanje baš kao i lice te otkriti prave godine. Zato je ne smijemo zanemariti.

Njega može započeti već pri tuširanju. Savjetuje se tuširanje naizmjenice toplom i hladnom vodom. Promjena temperature potaknut će cirkulaciju. Možete pokušati i s hidromasažom koja će spriječiti nastanak bora i učvrstiti grudi.

Ne zaboravite na čišćenje

Desetak minuta hladnom vodom tuširajte grudi u smjeru kazaljke na satu. Ne zaboravite napraviti piling nakon kojeg će se hranjivi sastojci kreme bolje upiti. Za dekolte bez mrlja nužno je odstraniti stanice mrtve kože i toksine pa se uz redoviti piling preporučuje očistiti kožu dekoltea – baš kao što čistite lice.

Možete upotrijebiti isto sredstvo koje koristite za čišćenje lica samo pripazite da ste izabrali proizvod koji odgovara vašem tipu kože.

Zbog nedostatka lojnih žlijezda koža dekoltea izloženija je štetnom UV zračenju, stoga od lica pa preko dekoltea nanesite kremu sa zaštitnim faktorom. Nježno umasirajte i svoju dnevnu anti-age kremu. Smanjit će vidljivost starih i nastanak novih bora. Za čvrste grudi i elastičnu kožu možete zamrznuti mlijeko za tijelo u kockice leda pa se njima nježno masirati. Važno je samo da to činite polako jer je koža dekoltea i grudi posebno osjetljiva.

Foto: screenshot/facebook

Važno je i vježbanje. Pomoći će vam plivanje, sklekovi i posebno osmišljenje vježbe za jačanje i podizanje grudi, a prije svega bitno je izabrati idealan grudnjak. Jeste li znali da više od 85 posto žena nosi neodgovarajuće grudnjake? Kako ćete znati nosite li pravi grudnjak?

Iz košarica se ništa ne bi smjelo prelijevati ni nedostajati. Traka na leđima ne smije vam se urezivati u kožu, kao ni naramenice. Ako niste sigurni u odabir, većina specijaliziranih prodavaonica donjeg rublja ima educirano osoblje koje će vam pomoći pri izboru. Za dobar grudnjak isplati se potrošiti i koju kunu više.

Držite se uspravno kako biste barem malo otežali posao gravitaciji koja će s godinama, a naročito nakon poroda i dojenja, učiniti svoje.

Bronzer za trenutačan sjaj

Prije nego što se odlučite otići pod nož, razmislite i o nekirurškim metodama liftinga grudi i kože. Jedan od najpopularnijih tretmana za podizanje grudi jest elektrostimulacija. Za trenutačno bolji izgled na dekolte možete nanijeti malo bronzera ili svjetlucavog praha. Čestice svjetlosti naglasit će ljepotu kože, no ne zaboravite prije spavanja upotrijebiti mlijeko za čišćenje.

>>Zbog ove fotografije svi su uvjereni da je povećala grudi

>>'Najteže mi je kad djevojci prije svadbe moram reći da ima rak'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije