Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako ostati vitak

Debljaju nas i sati provedeni u domovima s centralnim grijanjem

debeli
Reuters/PIXSELL
27.01.2011.
u 16:26

Pregrijani prostori sprečavaju tijelo da samo sagorijeva kalorije, piše Daily Mail, a u zatvorenim, grijanim prostorijama, pak, boravimo sve duže

Pojačano grijanje u stanovima povećava iznos na računu, ali može nadodati i koji kilogram na uobičajenu težinu. Stručnjaci kažu da mnogi, grijući svoje domove i više nego je potrebno, sprečavaju da tijelo samo grijući se sagorijeva kalorije. Znanstvenici s londonskog University Collegea London kažu da je to rastući problem razvijenog svijeta s obzirom na to da je temperatura unutar četiri zida u stalnom porastu. Utjecaj na tjelesnu težinu, pak, tim se više povećava što više vremena provodimo radeći od kuće, šopingirajući online i slično.  A čak i kada izlazimo, često sjedamo u pregrijane automobile ili javni prijevoz do ureda. Istraživanje objavljeno u magazinu Obesity Reviews kaže da postoji izravna veza između “smanjenog izlaganja sezonskim niskim temperaturama i pretilosti u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama”.

Ako je tijelo stalno u toplom, nema potrebe da samo stvara energiju potrebnu za održavanje prirodne tjelesne topline, pokazala je studija. Istraživanje je, kako prenosi Daily Mail, čak pokazalo da dugotrajno izlaganje ugodnoj toplini može trajno smanjiti sposobnost tijela da samo "proizvodi" vlastitu toplinu. Voditeljica istraživanja Fiona Johnson poziva zdravstvene stratege da se pozabave utjecajem grijanja na tjelesnu težinu, koliko se bave i dijetama i vježbanjem.

Komentara 1

DU
Deleted user
17:05 27.01.2011.

kakve veze ima naslov s tekstom?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije