Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukradeni psi

Dalmatineri ukradeni iz dvorišta kuće kao da su u zemlju propali

Kujica dalmatinera, štenci (1)
Foto: Iz obiteljskog albuma
1/4
26.01.2012.
u 22:15

U dvorištu je u isto vrijeme bilo sedam pasa, a lopov je odabrao kujicu dalmatinera i njezine štence

Jelena Šurina iz Male Erpenje u Krapinsko-zagorskoj županiji još nije pronašla kujicu dalmatinera Onyx, koja je iz njezina dvorišta nestala u travnju prošle godine, a ista priča ponovila se u nedjelju 22. siječnja. Ovaj put, ostala je bez četverogodišnje kujice Lare i njezina dva štenca, Čipija i Maksa.

Nitko nije vidio

Sve se dogodilo u desetak minuta, psi su nestali i nitko nije vidio tko ih je uzeo.

- Kao i svakog dana, psi su pušteni iz kuće nešto iza pet sati ujutro. Oko pola šest čuli smo da jako laju. U dvorištu je u to vrijeme bilo sedam pasa, uz dalmatinere još i jazavčari i mješanci. Kad smo došli u dvorište, nije bilo ni mame ni štenaca. Nikoga nismo vidjeli i ne znamo tko ih je uzeo - priča Jelena, koja od tog dana više ne živi svoj život. Sve je drukčije, prazno, noćima se budi sva u suzama. Ne zna gdje su, tko ih je uzeo, muče je razmišljanja jesu li gladni i žedni, spavaju li na zimi. A odrasli su na krevetima, kao članovi obitelji. I premda su lajali kad netko dolazi, vrlo su miroljubivi i mazni.

- Krađu smo prijavili policiji. Rekli su da će se javiti ako što doznaju, ali izgleda da nemaju nikakvih informacija jer nam se još nisu javili - priča Jelena, koja je policijskim službenicima iznijela i svoje sumnje tko bi mogli biti kradljivci. Jer, sigurna je, kradljivac je dobro upoznao navike njezinih pasa, a uz to je znao i kad su psi sami, jer svako jutro u isto vrijeme pušta ih se iz kuće. - Mi nismo primijetili ništa sumnjivo. Prije otprilike mjesec dana vidjela sam jedan bijeli mercedes starijeg tipa. Dva dana je dolazio do naše kuće, iz njega je izlazio jedan stariji, proćelavi muškarac i gledao pse. Nakon toga više ga nisam vidjela - prisjeća se Jelena.

Ne pomaže ni čip 

O nestanku pasa obavijestili su brojne udruge za zaštitu životinja, prijatelje i znance, veterinarske ambulante, radio postaje, ali oni kao da su u zemlju propali.

- Kujica Lara je čipirani, broj čipa je 191100000278064, no njezini štenci imaju nepunih četiri mjeseca i još nemaju čip. I Onyx je bila čipirana (broj 191100000167575) pa ipak nikad nije pronađena - kaže Jelena, koja je u nepunih godinu dana ostala bez svoja četiri dalmatinera. Kaže, ili ih je netko tako dobro sakrio, ili su već negdje izvan Hrvatske. Za svaku informaciju bit će zahvalna, a znat će se i odužiti. Pozive Jelena čeka na mobitelu 098/9157956, a informacije možete javiti i na 112 ili u Policijsku postaju Zabok.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije