Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
no sikiriki

Dajte djeci kikiriki kako poslije ne bi postala alergična na njega

12.04.2010., Velika Gorica - Stjepan Vugrinovic cita i skuplja Vecernjakov prilog Vrt.  Stjepan se bavi uzgojem kikirikija.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
25.02.2015.
u 08:37

Suprotno dosadašnjem mišljenju, otkrilo se da se tako drastično smanjuje broj djece alergične na tu namirnicu.

Broj djece alergične na kikiriki u zapadnoeuropskim zemljama udvostručio se u posljednjih deset godina.

Kako bi se spriječio takav trend, znanstvenici kažu da bi djeci već u najranijoj dobi u prehranu trebalo ubaciti kikiriki. 

Tvrde da se, suprotno dosadašnjem mišljenju, otkrilo da se tako drastično smanjuje broj djece alergične na tu namirnicu.

>>S proljećem stižu alergije, evo što možete učiniti da umanjite posljedice

Komentara 1

CO
cogelja
19:02 25.02.2015.

Imam sina koji je slučajno s godinu dana uzeo smoki od kikirikija, znači, u ranoj dobi, a danas je teži alergičar na kikiriki i u opasnosti konstantnoj od gušenja. Nemojte pričati gluposti bez linka na to znanstveno istraživanje jer bi vas jadni ljudi mogli poslušati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije