Čvarke možete pripremiti kod kuće za manje od dva sata: Donosimo super recepturu
Osim čvaraka, od ovog jednog recepta dobit ćete i mast koju možete koristiti za prženje i pečenje.
Komentari 11
Isprobano . Sve je u redu ali sa domaćim (iz Hrvatske po mogućnosti )svježim špekom a ne onim uvoznim iz velikih pr. lanaca i onda čvarci smrde umjesto da miriše.
Od bijelog se dobiva mast. Za čvarke mora biti i mesa...
Ja bijelu Slaninu izrežem na qudratni centimetar i kad se mast stopi odvojim od čvaraka ispresam oststak masti malo osolim stavim u staklenu posudu odprilike 20 litara i svaki put kad žena kruh peče dvije šake zamjesi s kruhom ii tako ispeče i mogu vam reći jako ukusan kruh i 3-4 dana svjež, za one koji će probati dobar apetit
To nije recept za čvarak. fali vam jedan sastojak. Pozdrav iz Slavonije.
Prvi puta "čujem" da se izrezana slanina pere pod mlazom vode! Zašto bi se to radilo? Kada bi to netko ovdje u Slavoniji napravio proglasili bi ga ludim. Dakle, recept je zbog te i drugih sugestija smiješan i daleko je od normalnog postupka za topljenje masti i dobivanja čvaraka.
Šta ti smeta meso iz trgovine? Netreba ići u ljekarnu,svakako imaš antibiijotike u mesu. Leševi nisu žilavi,zato što životinje nemogu se kretati, posebno ne vani,meso je blijeđe. Red bull zaboravi ,dobijaš hormonski toliko štresa,jer te neodrasle životinje oduševljene su vlastim klanjem, a da o društvenom i socijalnom aspektu ne govorim. Telad ,prasci od rođenja odvojeni od majki,jer tako kaže pouzdana znanost. Nema smrdljivoga mlijeka,jer eksperti kažu svježi zrak,sunce,livada,ispaša nije potrebna kao i ne,okus sa mirisom rascvijatanoga polja. Zato kupi jeftino,jedi džabe,nogometno polje stvara se svakoga sata od nepotrebnih brazilskih šuma,igra soje počinje iz početaka, a čovječanstvo bleji i bleji i razmišlja o moralnim vrijednostima.
Prvo morate obavezno uzeti domaće meso, nikako ono kupovno iz stranih centara, to je osnova, a ostalo su detalji... Meni je još bolji čips od kože, e to je tek delicija. A i zdravo je; bez glutena, bez zasićenih masti, organic, GMO free itd...
Smrdljivi čvarci. Pa tko to pobogu jede?
Ovaj rwcep ka da su napisali ona dvojica iz crtica A JE TO,ovaj koji je to napisao nikad nije topio mast,nema pojma
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Recept vam ne štima,jer ako se čvarci ohlade,pa ih ponovno pržite, neće se dati dovoljno stisnuti. Čvarci su do kraja potopljeni u masti,a nju možete odlijevati u emajlirani posudu,a na kraju kad ih sve vruće potrpate u prešu,moći će se stisnuti kao čips. Stvar ukusa je da neko voli luk, mlijeko zbog boje,ali,o ukusima se ne raspravlja!